HCM Constanţa a pierdut surprinzător pe teren propriu cu 28-24 în faţa echipei CH Poli Timişoara în cadrul etapei a 9-a a Ligii Naţionale de handbal masculin

Joi de la ora 18:00, HCM Constanţa şi Poli Timişoara s-au întâlnit în cadrul etapei a 9-a a Ligii Naţionale de handbal masculin. Înaintea acestei partide echipa constănţeană era pe locul 2 cu 16 puncte, dar spera să câştige şi să urce pe primul loc. De cealaltă parte echipa timişoreană ocupa locul 9 cu 9 puncte. Apoi nici forma nu era una prea bună pentru Poli Timişoara care în precedentele patru meciuri avea o victorie si trei înfrângeri. Mai mult două partide le-a pierdut chiar pe teren propriu, iar singurul succes a fost în deplasare la Târgu Jiu împotriva ultimei clasate. În schimb HCM Constanţa avea şase partide fără înfrângere (cinci victorii şi un egal). Ultimul meci pierdut a avut loc la începutul lunii septembrie în Liga Campionilor (citeste mai multe aici) când Besiktas s-a impus cu 34-25 chiar la Constanţa. În aceste condiţii casele de pariuri au considerat-o mare favorită la victorie pe echipa gazdă.

Totul a mers foarte bine în prima repriză pe care echipa constănţeană a câştigat-o foarte uşor cu 13-9. Diferenţa a fost la un moment dat chiar şi de şase goluri. După pauză totul s-a schimbat, iar jocul echipei gazdă nu a mai mers. A fost o perioadă de 12 minute în care HCM Constanţa nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol. În schimb au făcut-o oaspeţii care au reuşit să egaleze, iar apoi au trecut chiar în avantaj. Fiind condusă cu 3 goluri diferenţă, echipa gazdă a dat semne că poate reveni la conducere, însă a reuşit să se apropie la doar 1 gol diferenţă. Apoi Poli Timişoara a revenit iar la un avantaj de 3 goluri, iar pe final s-au desprins chiar la 4 goluri. Scorul final a fost 28-24 pentru timişoreni, iar cel mai bun marcator al meciului cu 8 goluri a fost georgianul Irakli Chikovani de la Poli Timişoara. De cealaltă parte pentru echipa constănţeană Cutura a marcat şapte goluri.

La finalul partidei directorul executiv de la HCM Constanţa, Nurhan Ali, a declarat că arbitrii şi-au schimbat total maniera de arbitraj în repriza secundă şi au permis oaspeţilor să joace mai dur. Foarte interesant este faptul că HCM Constanţa nu mai pierduse pe teren propriu în campionat de aproape şapte ani, mai exact din 18 octombrie 2007. Şi atunci tot Timişoara a fost echipa învingătoare.

În urma succesului de la Constanţa, Poli Timişoara a urcat două locuri în clasament şi ocupă acum locul 7 cu 12 puncte. De cealaltă parte HCM Constanţa chiar dacă a pierdut a rămas pe locul 2 în Liga Naţională cu 16 puncte, dar poate fi depăşită sâmbătă de HC Odorhei dacă aceasta va câştiga partida de pe teren propriu cu Suceava. Pe prima poziţie cu 18 puncte se află Minaur Baia Mare care stă în etapa a noua. Acum campionatul se va întrerupe până în 8 noiembrie 2014 deoarece echipa naţională va juca două meciuri în preliminariile Euro 2018. Dar pentru Poli Timişoara vacanţa va fi prelungită cu 4 zile pentru că va sta în etapa din 8 noiembrie.

imagine preluată de la utilizatorul flickr Michael Panse

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.