porumbei pod cladiri centru

Focare de infectie zac in podurile si in pivnitele cladirilor istorice din Timisoara. Proprietarii sunt somati de reprezentantii primariei sa-si curete cladirile, iar in caz contrar risca amenzi drastice.

Potrivit viceprimarului Traian Stoia, o comisie speciala va face in continuare verificari la cladirile istorice din Timisoara, mai ales in zona centrala a orasului.

“Echipa pe care o coordonez continua campania pentru respectarea legii monumentelor si pentru imbunatatirea aspectului zonei istorice, in care toti turistii vin. Nimeni nu se duce in mod special in zona fostului strand al Tineretului sa vada Timisoara. Noi trebuie sa ne ocupam de aceasta zona pana in momentul in care va arata in modul in care a fost gandita. Grupul de lucru a verificat zona Pietei Victoriei si asociatiile de locatari din aceasta piata care n-au inceput inca proiectele de renovare. Au primit somatii si vor obtine in regim de urgenta autorizatiile pentru reparatiile necesare”, a precizat Traian Stoia.

Viceprimarul spune ca locuitorii vor primi notificari pentru repararea si curatarea podurilor si a pivnitelor, adevarate focare de infectii.

“Oamenii au inceput sa-si repare acoperisurile, deci grupul de lucru are succes. Echipa a inceput verificarile in pivnitele si podurile din zona centrala. In afara excrementelor de porumbei, in multe poduri sunt un fel de purici care afecteaza inclusiv sanatatea omului. Am vorbit cu Directia de Sanatate Publica si Directia Sanitara Veterinara, eu le-am spus care e rugamintea catre dumnealor, ei au inteles.”

Aceasta actiune va dura pana in primavara, mai precizeaza Traian Stoia. In paralel s-au aplicat somatii pentru indepartarea aparatelor de aer conditionat de pe fatadele cladirilor istorice, pentru demontarea antenelor de pe imobile. Au avut loc verificari in zona centrala si in cartierul Iosefin. In cele mai multe cazuri proprietarii s-au conformat, au dat jos aparatele de clima si antenele, iar unii au inceput lucrari la acoperisuri sau la balcoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.