Nicolae Robu

Chiar dacă PNL a ieșit de la guvernare, rupând alianța USL, reprezentanții PNL Timiș amână luarea unei decizii privind noua configurație politică de la nivel local. Astfel, Nicolae Robu ia în calcul o posibilă continuare a colaborării cu PSD.

„Nu se poate proceda așa cum am văzut că a început să procedeze PSD-ul, inclusiv în plan local, urmând probabil directive primite de la București. Dacă PSD dorește această colaborare, eu nu exclud acest lucru, însă trebuie să fie una corectă. Nu cred că PSD se poate plânge de vreo tendință măcar de a acapara mai mult decât s-a cuvenit PNL-ului din partea PNL, pe când noi avem destule exemple legate de PSD. Probabil că la ei a fost o directivă, așa cum s-a întâmplat la nivel național să facă și în teritoriu pentru a crea nemulțumirea noastră ca parteneri și a ne determina să spunem la un moment dat „La revedere!” (…) E un lucru mărunt, este doar o ilustrare a unei conduite de ultimă oră. Vi se pare normal ca în consiliul director de la ACS Poli, unde există un reprezentant al Universității Politehnica din Timișoara, persoana directorului general administrativ Florentiu Staicu, un reprezentant al CJT, în persoana vicepreședintelui Călin Dobra, membru PSD, ca locul ce revine Consiliului Local, loc vacant în momentul de față, să fie numit tot cineva de la PSD? Proiectul l-am retras pentru că nu am vrut să se voteze așa ceva, ceea ce ar fi fost total neechitabil, în absența mea. De ce trebuie să aibă PSD două posturi și PNL un post în consiliul director la fotbal? Are un merit mai special PSD-ul? De unde și până unde? Asta ilustrează metehnele lor. Discutăm o chestiune de principiu. Suntem parteneri, ne respectam reciproc. Dacă da, atunci să procedăm la aplicarea unor condiții de paritate”, susține edilul Nicolae Robu.

Totodată, Nicolae Robu este deranjat și de negocierile duse de PSD pentru formarea unei noi majorități în Consiliul Local.

„PSD a purtat discuții cu alte partide înainte ca PNL să ia decizia de a se retrage de la guvernare. A fost corect din partea colegilor?”, adaugă Nicolae Robu.

Nicolae Robu a mai adăugat că, indiferent care va fi coaliția de la nivel local, dorește să găsească o soluție care să funcționeze în interesul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.