Organizația PNL Timiș a depus un denunț la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 385 (1) care stipulează următoarele: (1) Împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

„În fapt, azi, data de 25.05.2014, în jurul orei 16.30 a fost semnalată de către reprezentanții subscrisului, săvârșirea infracțiunii arătate mai sus prin trimiterea de mesaje electronice  tip SMS cu caracter electoral după cum urmează: <<Dacă ați ajuns să votați, vă pentru încrederea acordată! Dacă nu, vă rog să mă sprijiniți și prin votul dumneavoastră, să mă trimiteți în Parlamentul României pentru a vă reprezenta pe dumneavoastră! Cu deosebit respect, dr. Florin Bîrsășteanu>>. Numărul de telefon folosit pentru transmiterea acestor mesaje de grup este 0725544515”, spun reprezentanții PNL Timiș.

Acest lucru este interzis și de legea 33/2007 art.53 lit.T care interzice următoarele: „continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum şi sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale ori candidat independent“.

“Dacă acest mesaj provine cu adevărat de la domnul doctor Florin Bîrsășteanu, atunci domnul doctor se face vinovat de încălcarea gravă a legii și trebuie să plătească. Dacă altcineva este autorul mesajului, atunci el trebuie identificat și pedepsit conform legii. Cu astfel de lucruri nu ne putem juca și trebuie dat un exemplu pentru oricine care are tentația să încalce legea”, afirmă președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

Astfel, PNL Timiș solicită IPJ Timiș să efectueze cercetările necesare și să ia măsurile prevăzute de lege care se impun.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.