Chiar dacă momentan nu au o majoritate în Parlament, național liberalii au început a întocmi planuri și a face ample negocieri pentru a ajunge la guvernare. Asta susține senatorul de Timiș, Ben-Oni Ardelean, care a explicat într-o conferință de presă că PNL-ul muncește deja la elaborarea unei politici guvernamentale pentru când formațiunea va ajunge la putere.

„Coordonez comisia de Politică Externă la nivel național și tocmai de aceea am lucrat intens la acest program de guvernare extrem de consistent, de coerent și în același timp care să poată să aducă o nouă viziune de țară, un nou proiect de țară”, spune senatorul.

Mai mult, acesta a enumerat câteva dintre direcțiile majore de dezvoltare și prioritățile care există în materie de politică externă. Prima dintre ele fiind consolidarea  parteneriatulu strategic cu SUA, urmând promovarea drepturilor și intereselor românilor care pleacă în afara țării, o promovare intensă a României în străinătate, asigurarea securității energetice, apărarea și promovarea drepturilor omului și libertăților civile, aducerea în atenția opiniei publice unele teme frecvent dezbătute în străinătate, promovarea României ca lider regional, susținerea parcursului european a Republicii Moldova, etc.

„Cred că sunt direcții extrem de importante, majore, de prioritate pentru România în politica externă și tocmai de aceea consider că aceste chestiuni vor trebui amplu dezbătute. Un aspect extrem de important pe care vreau să-l menționez ca și consecință a acestui demers, este de a intra la guvernare în următoarea perioadă, aspect  pe care ni-l dorim și sigur, în această idee am început negocierile pentru formarea unei majorităţi care să ne permită să schimbăm guvernul Ponta”, anunță Ben-Oni Ardelean.

Declarația senatorului vine chiar în urma afirmațiilor liderului PNL, Alina Gorghiu, care a ținut să precizeze că formațiunea va negocia atât cu Mircea Geoană, cât și cu UNPR-ul  o eventuală moțiune de cenzură.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.