Noul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, Florin Bârsăşteanu, are planuri mari pentru îmbunătăţirea activităţii instituţiei.

El spune că a reuşit să convingă şefii de secţie să iasă din starea de amorţeală.  Totodată, a afirmat că de-a lungul vremii, a apărut o serie de firme care beneficiază de contracte prin care Spitalul Judeţean este dezavantajat.

„Vedeți ce se întâmplă în sistem. Suferim de atâta timp din punct de vedere financiar, lucrurile s-au degradat, relațiile dintre noi colegii, relațiile cu pacienții nu sunt cele mai bune, lipsa de motivație a personalului medical și  suprasolicitarea lui, saturația expectativei de a fi puțin mai bine. Deși, cel puțin pentru rezidenți s-a făcut un prim pas semnificativ pentru ei, acea bursă pe care a stabilit-o Guvernul Ponta. A echilibrat într-un fel bugetul foarte redus al rezidenților, oameni cu pregătire profesională atât de lungă, ca și durată în timp și atât de specializată ca și segment de profesie. Sunt foarte multe lucruri de făcut în sănătate și sunt convins că având expertiza și experiența a douăzeci și patru de ani  de practică în sistem, să pot să structurez idei pe care să le transform în articole de legi, care să ne facă viața în sistem mai bună”, spune Florin Bârsășteanu, directorul Spitalului Județean.

Totodată, managerul spitalului a vorbit şi despre repartizarea unităţilor locative din imobilele construite special pentru medicii rezidenţi. El a precizat că rezidenţii nu ar mai pleca din spital din cauza salariilor mici, dacă instituţia le-ar putea pune la dispoziţie spaţii de locuit, multe dintre acestea fiind acum ocupate de persoane care nu au acest drept.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.