Petrica Folica
Petrica Folica

Când a pornit la drum administrația Robu (USL) a avut un buget de 1 miliard de euro, fără a lua în calcul fondurile UE.

”Având pe mână acest buget de peste 1 miliard de euro, în 4 ani primarul Nicolae Robu ar fi putut rezolva măcar jumătate din problemele cu care se confruntă timișorenii. În realitate nimic nu s-a rezolvat, nu se observă beneficii pentru timișoreni. Privind în jur, în Timișoara nu se văd investiții semnificative din bugetul local, suma de 1 miliard de euro nu se regăsește în ceea ce s-a făcut în oraș. Se poate ca atribuirea de contractele finanțate de la bugetul local să fi favorizat grupuri de interese, în detrimentul timișorenilor?”, Petrică Folică, președinte PND Timișoara și candidat la Primăria Timișoara.

Iată care este situația reală a orasului Timișoara după 4 ani:

  • Trafic aglomerat și lipsa locurilor de parcare;
  • În mijloacele de transport în comun mișună hoții, zilnic cetățenii orașului cad pradă acestora, dar Nicolae Robu susține că nu aceasta este realitatea:

 ” Timișoara are cele mai puține cazuri de hoție în mijloacele de transport în comun și este unul dintre cele mai sigure orașe din Timișoara. Nu cred că timișorenii cred că avem mai mulți hoți decât în urmă cu un an sau doi. Sunt 15 – 20 de hoți, spune Nicolae Robu.

  • Traficul greu circulă prin mijolocul orașului;
  • Șoselele sunt brăzdate în toate zonele de șanțuri făcute după terminarea lucrărilor de reabilitare;
  • Sănătatea timișorenilor este periclitată de gradul ridicat de poluare;
  • Condițiile din spitale lasă de dorit;
  • Sistemul centralizat de încălzire a orașului are pierderi importante care se reflectă în cheltuielile mari plătite de locatarii de la bloc, iar majoritatea blocurilor nu au fost reabilitate;
  • Unele clădiri istorice stau să se prăbușească, iar multe din cele rehabilitate sunt efectiv mutilate datorită nerespectării arhitecturii inițiale;
  • Zeci de milioane de lei au plecat de la bugetul local spre finanțarea hobby-ului primarului: echipa de fotbal care a fost retrogradată.

Unde a ajuns bugetul local de peste 1 miliard de euro? Timișorenii sunt invitați să își exprime punctul de vedere.

Un anunț public în atenția timișorenilor ne-ar putea ajuta să ne lămurim: ”Pierdut 1 miliard de euro din bugetul local în Timișoara, găsitorului recompensă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.