Manifestarile organizate de autoritatile locale, cu ocazia Zilelor Capitalei Banatului, au ridicat nemultumiri in randul reprezentantilor „Forta Civica”. Prim-vicepresedintele gruparii de centru-dreapta, filiala Timis, Laurentiu Stefanescu a declarat ca primarul Nicolae Robu ar fi trebuit sa puna mai mult accent pe semnificatia istorica a zilei de 3 august si a faptului ca, anul acesta s-au implinit 94 de ani de la intrarea trupelor romane in Timisoara. Mai mult decat atat, Stefanescu a mai declarat ca de zilele orasului au fost aruncati bani multi, pentru rezultate si evenimente nesemnificative si ca Piata Unirii, locatie simbolica zilei de 3 august, a fost data uitarii, tocmai in aceasta perioada.

In acest sens, prim-vicepresedintele Forta Civica a contestat si propunerea edilului sef al Timisoarei de a amplasa Monumentul Fidelitatii, in Piata Balcescu. Stefanescu a argumentat ca acest lucru ar fi in contradictie cu semnificatia numelui zonei. Sub acest aspect, reprezentantul „Forta Civica” a mai mentionat ca, prin aceasta masura, primarul Nicolae Robu ar da dovada de „kitch simbolistic”. In schimb, el considera ca in Piata Balcescu ar trebui amplasat bustul lui Balcescu, sau cel al personalitatilor reprezentative revolutiei pasoptististe.

De asemenea, Laurentiu Stefanescu il provoaca pe Primarul Nicolae Robu sa iasa singur printre timisoreni, pentru a vedea care este reactia acestora la adresa sa.

Cu privire la manifestarile organizate in perioada 2-5 august, prim-vicepresedintele „Forta Civica” a concluzionat ca primarul Nicolae Robu „a incercat sa imbrace evenimentele intr-o tenta frivola, populista, fara semnificatii istorice”.

Daniela Petolea

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.