Petrica Folica
Petrica Folica

Timp de 26 de ani Timișoara a avut un singur consilier local care a apărat interesele de patrimoniu ale orașului, care a votat împotriva intereselor de partid atunci când a identificat, prin investigații proprii, tunuri imobiliare concepute de grupuri de interese. Petrică Folică a părăsit PNL datorită mizeriei descoperite în partid și a decis să candideze la Primăria Timișoara pe listele Partidului Național Democrat (PND).

Petrică Folică are 47 de ani, a fost cadru militar activ timp de 17 ani și e licențiat în științe juridice. Anticomunist convins – nu a fost membru PCR, nu a fost colaborator al fostei securități -, a demonstrat că se pot bloca interesele toxice care vizează patrimoniul Timișoarei.

Merită să citiți mai jos câteva rânduri scrise de Petrică Folică, informații adevărate pe care le puteți identifica în procesele verbale ale ședințelor de Consiliu Local.

În septembrie 2013, am blocat tentativa USL (PSD+PNL+ALDE+ UNPR) de a da un tun imobiliar de proporții. Prin votul meu în Consiliul Local, am împiedicat vânzarea către PSD Timiș la un preţ mult subevaluat (99000 euro) a unui imobil cu 4 niveluri care aparţine patrimoniului municipiului Timişoara, însă este folosit de PSD ca sediu. Pentru aprobarea vânzarii erau necesare 18 voturi favorabile în Consiliul Local, proiectul a primit 17 voturi favorabile şi a fost respins prin votul meu împotrivă. Pentru aprobarea vânzării au votat liberalii, PSD-iștii, țărăniștii și ceilalți PP-DD-iști. Clădirea a fost ulterior reevaluată la peste 700000 de euro, iar PSD nu a dorit să o mai cumpere la noul preţ. Astfel, Timișoara este singurul oraș important în care PSD a rămas chiriaș.

Monumentul rezistenţei anticomuniste din Banat de la Pădurea Verde a fost finalizat datorită acțiunii mele prin care am demascat o scurgere de bani din bugetul local. Lucrările la acest monument începuseră în anul 2000, anual erau alocate sume importante din bugetul local, iar lucrările nu se finalizau.

În februarie 2014, prin investigații proprii am aflat și am dezvăluit în presă sumele nejustificat de mari alocate de la bugetul local de către administrația PNȚ-CD și apoi de către cea USL pentru acest monument nefinalizat. La presiunea mediatică generată prin dezvăluirile mele, administrația USL a fost nevoită să finalizeze lucrările la monumentul rezistenței anticomuniste din Banat și să înceteze drenajul nejustificat al banilor publici (640000 lei numai în perioada 2012-2014).

În urma investigaţiilor proprii am aflat că din septembrie 2013 și până în mai 2015, PSD Timiş a utilizat ca sediu de partid imobilul din patrimoniului Timişoarei pe care încercaseră să îl cumpere la preţ subevaluat, însă nu a plătit niciun leu din chiria datorată către bugetul local.

În şedinţa de plen a Consiliului Local Timişoara din 08 mai 2015, am cerut explicaţii reprezentanţilor PSD pentru neplata chiriei. Ținând cont de cele prevăzute în contractul de închiriere, Direcţia Fiscală trebuia, încă din noiembrie 2013, să iniţieze demersurile pentru a obţine evacuarea imobilului şi punerea acestuia la dispoziţia locatorului, adică Primăria Municipiul Timişoara, pentru ca imobilul să fie folosit în interes public. În acest timp, instituţii publice, inclusiv Inspectoratul Şcolar Timiş, continuă și în prezent să plătească pentru sediu chirie lunară de mii de euro către privaţi. Ca dovadă a complicității dintre PSD și PNL în Timișoara, PSD Timiș încă folosește abuziv această clădire ce aparține timișorenilor, cu acordul primarului Nicolae Robu.

De asemenea, în CLT, am suspus atenţiei situaţia unei parcele de teren de 9250 mp situată central, care aparţine municipiului Timișoara şi este dată gratuit spre administrare unei societăți private. Pe acestă parcelă este situat un complex hotelier şi o parcare privată. Societatea amintită administrează gratuit acestă parcelă şi realizează un profit uriaş, însă Primăria Timişoarei nu încasează niciun leu pentru acest teren de 9250 mp situat ultracentral (teren a cărui valoare se ridică la peste 9 milioane de euro). Aceast privat nu plăteşte niciun leu către bugetul local, însă este principalul finanţator al PSD și poate și al altor partide.

Din păcate, nu a existat niciun interes de a corecta această situație, nici din partea primarului şi nici a celorlalți consilieri locali.
Timișorenii au sesizat că între partidele care au fost la putere: PNL, ALDE, PSD, PNȚ-CD, UNPR există înțelegeri pentru ca acestea să își păstreze accesul la banul public și la funcțiile de conducere din instituții. În 2016 oferta electorală a acestor partide a rămas aceeași: personaje cu dosare penale, politruci aflați la al 2-lea sau al 3- lea mandat care nu au făcut nimic în slujba cetățenilor.

Doresc să stopez politica meschină a acestor partide între care exită o complicitate care le permite să controleze administrația locală după cum cer interesele de grup, în detrimentul celor ale timișorenilor.

Acesta este motivul pentru care am hotărât să candidez pentru funcția de Primar al Municipiului Timișoara.

Alături de Partidul Național Democrat doresc să pun punct modului în care s-a făcut administrație locală în ultimii 26 de ani. Rezultatele administrației locale după cum dictează interesele meschine de grup sunt cunoscute timișorenilor: cârpeli repetate ale infrastucturii, prețuri nejustificat de mari pentru lucrări finanțate din bugetul local, devalizarea patrimoniului municipiului, tunuri imobiliare de milioane de euro, imobile care aparțin patrimoniului local folosite abuziv de către partide, darea gratuită spre administrare de către privați a unor terenuri centrale care aparțin timișorenilor, de pe urma cărora acești privați realizează profituri uriașe, nu plătesc niciun leu la bugetul local, însă finanțează partidele.
Da, eu mor de grija administrării corecte şi în folosul timişorenilor a patrimoniului local şi, din păcate pentru mulți, s-a dovedit că nu pot fi redus la tăcere. Nu voi accepta să închid ochii la folosirea abuzivă a patrimoniului timişorenilor.
Am alături o echipă de tineri integri și bine pregătiți profesional, care sunt hotărâți să se implice pentru ca Timișoara să aibe viitorul bun pe care îl merită.

Desigur, eu mi-am atras antipatia celor care protejează interesele private, în detrimentul celor ale timișorenilor.
Însă, eu voi continua să fiu preocupat de binele public şi să servesc fidel interesul timişorenilor, acesta fiind scopul candidaturii mele pentru funcția de Primar al Municipiului Timișoara.

Doresc să impun o transparență totală privind modul în care este gestionat banul public în Primăria Municipiului Timișoara.
Actualmente, la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara șefii de departamente sunt numiți politic, iar structura departamentelor este o oglindă a înțelegerii existente între PSD și PNL, pentru ca aceste partide să continue să controleze administrația locală după cum cer interesele de grup. Doresc să corectez această situație cât mai curând pentru că ea este placa turnantă prin care se produce direcționarea banului public în funcție de interesele private, nu în folosul timișorenilor.

Dragi timișoreni, prin acest mesaj doresc să vă transmit că oamenii onești, dar fermi, pot schimba în bine fața politicii și a administrației locale în Timișoara. Eu am demonstrat că pot!
Obiectivul candidaturii mele la funcția de Primar al municipiului Timișoara este administrarea bugetului și a patrimoniului local doar în beneficiul timișorenilor, nu al grupurilor de interese private!

Cu sinceritate,
Petrică Folică,
Candidat la funcția de Primar al Municipiului Timișoara”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.