A rămas mai puțin de o săptămână până la începerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2016, iar tot mai mulți dintre elevii care s-au înscris în acest an caută ajutor în mediul online.

Dovada stă în faptul că în ultimele două săptămâni, numărul utilizatorilor care au folosit platforma de studiu online liceunet.ro s-a dublat, astfel că peste 40 000 de elevi au folosit ghidurile, referatele, comentariile și rezolvările subiectelor de la Bacalaureatul de anii trecuți publicate pe această platformă. Printre cele mai folosite materiale se numără cele la limba și literatura română, matematică, istorie sau biologie, semn că acestea sunt materiile la care elevii întâmpină cele mai multe dificultăți.

În plus, un alt motiv pentru care elevii preferă această modalitate de pregătire este acela că imediat după fiecare probă a Bacalaureatului elevii vor putea să verifice dacă au dat răspunsurile corecte la examen. Profesori specializați vor rezolva subiectele de la fiecare materie și le vor publica chiar în aceeași zi, astfel încât elevii să își poată calcula punctajul înainte de afișarea rezultatelor oficiale.

Site-ul liceunet.ro a apărut în anul 2014 și a fost fondat de către o editură daneză, având ca principal scop oferirea de ajutor pentru elevii care susțin Bacalaureatul și, prin urmare, reducerea rezultatelor dezastruoase de la examen. Întrucât tehnicile de învățare sunt daneze, materialele au fost concepute cât mai simplist, astfel încât elevilor să le fie ușor să înțeleagă și să rețină informațiile importante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.