Peste 25 de copii și tineri suferinzi de boli musculare și neuromusculare progresive din Timiș participă în Tabăra de Distrofie Musculară. Aceasta va avea loc la Buziaș în Centrul de Medical Evaluare şi Recuperare pentru copii şi tineri ”Cristian Şerban”, în perioada 10 – 24 iunie.

La această manifestare, unică în România, participă membri ai Fundaţiei ”Laurenţiu Ciucur” Timişoara. Fondurile necesare provin din donaţiile oferite de către timişoreni, în cadrul ediţiei a XX-a a Telemaratonului Speranţei, desfăşurat în luna decembrie a anului trecut.

„Și în acest an, tabăra se desfășoară datorită bunăvoinței Fundației “CRISTIAN ȘERBAN” care oferă, participanților, în modernul Centru de Evaluare și Recuperare pentru copii și tineri din Buziaș, condiții deosebite, la care se adaugă o importantă contribuție financiară a fundației noastre”, spune Zaharia Ciucur, președintele fundației ”Laurenţiu Ciucur” Timişoara.

Consultații, asistență medicală și recuperatorie de specialitate, informații medicale oferite de specialiști, familiilor pacienților, întocmirea unor fișe individuale pentru fiecare participant în vederea stabilirii strategiei viitoare de sprijinire, în funcție de gradul și gravitatea bolii, programe de recreere și socializare sunt câteva dintre activitățile centrului.

(sursa foto: cotidianul.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.