blocuri ANL B8 - B12 Ioachim Miloia Timisoara
blocuri ANL B8 - B12 Ioachim Miloia Timisoara

Chiriașii din blocurile ANL B8-B12, din zona Ioachim Miloia din Timişoara (n.a. peste 200 de persoane, dintre care aproape 80 de copii), au ajuns la limita disperării pentru că plătesc chirii intre 500-650 lei/lună și cheltuieli de întreținere de peste 500 lei pe apartament în ultima lună, din vina exclusivă a Primăriei Timișoara.

Blocurile ANL B8-B12 au fost construite fara autorizație de către Agenţia Naţională pentru Locuinţe și au fost recepționate de primăria Timișoara și NU au fost intabulate până în prezent, chiar dacă au fost nenumărate plângeri în ultimii 6 ani.

Administrația primarului Nicolae Robu nu a făcut nimic pentru a rezolva această problemă

Locatarii nemulțumiți au semnat o petiție și au trimis-o alesilor locali din Timișoara, apelând oficial la sprijinul primului-ministru si al Guvernului Romaniei, solicitând pe această cale Corpului de Control al Primului Ministru un control la Primăria Timișoara pentru a verifica situația juridică incredibilă a blocurilor ANL B8-B12 din Timișoara.

Locatarii susțin că întreținerea calculată lunar este umflată (n.r. 500-650 de lei în luna ianuarie 2016 pe apartament).

Din anul 2010 s-a solicitat permanent, inclusiv administrației Robu, vânzarea acestor apartamente către chiriași, așa cum prevede Legea ANL, dar locatarii nu au primit niciun răspuns favorabil.  Sunt cel puțin doi ani de zile de când Nicolae Robu promite că se lucrează la rezolvarea problemei „cu celeritate” și că situația se va rezolva în scurt timp.

În condițiile în care primăria încasează aproximativ 10.000 euro pe lună din chiriile pentru cele cinci blocuri, credem că situația se prelungește la nesfârșit de către funcționarii primăriei, într-un mod nu doar iresponsabil ci si ilegal, pe spatele unor familii cu venituri mici și cu mulți copii.

Vă anunțăm că, întrucât am cerut audiența și incă nu ni s-a dat curs acesteia, semnatarii vor depune documentul la Primăria Timișoara joi, 10 martie 2015, la orele 10.00” se arată în petiția pregătită de locatari.

Petitie locatari blocuri ANL B8 – B12 Timisoara – cu semnaturi

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.