Numărul faptelor ilegale constatate de Poliţia de Frontieră Timiş a crescut anul trecut cu 23 % faţă de 2012. Potrivit reprezentanților  instituţiei au fost constatate aproximativ 4.800 de fapte ilegale, din care peste 1000 de infracţiuni, iar restul reprezentând contravenţii.

Astfel, datele bilanțului arată că a scăzut numărul persoanelor implicate în cazuri de migraţie ilegală, de la aproape 2.300 de persoane implicate în 2012 la 175 anul trecut.

De asemenea se constată o scădere cu 18 % a cazurilor de contrabandă. Pe de altă parte, s-a dublat numărul constatărilor în domeniul falsurilor, a braconajului piscicol şi cinegetic şi a infracţiunilor la regimul circulaţiei rutiere.

Pe tot parcursul anului 2013 poliţiştii de frontieră timișeni au reuşit să obţină rezultate pozitive atât pe timpul acţiunilor specifice supravegherii şi controlului trecerii frontierei şi a combaterii infracţionalităţii transfrontaliere, prin derularea unor acţiuni concrete şi în concordanţă cu respectarea legislaţiei specifice în vigoare, cât şi pe linie sportivă la competiţiile la care au participat, competiţii organizate la nivelul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române. Astfel, au fost acordate 150 recompense pentru 43 ofiţeri de poliţie şi 107 agenţi  de poliţie.

Totodată au fost înregistrate şi cazuri în care s-a impus cercetarea prealabilă pentru 15 ofiţeri şi 39 agenţi, din pricina săvârşirii unor abateri disciplinare sau a unor nereguli constatate pe linie de serviciu.   

“În concluzie apreciez activitatea desfăşurată de lucrătorii noştri ca fiind una pozitivă, cu multe ore de muncă, efort susţinut depus de întregul colectiv pentru a ajunge la rezultatele prezentate. Performanţele înregistrate în perioada analizată au fost posibile datorită muncii în echipă, seriozităţii de care au dat dovadă colegii precum şi pregătirii profesionale. Totodată, dorim să mulţumim instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean şi primăriilor din zona de frontieră, structurilor teritoriale ale M.A.I. şi celorlalţi parteneri pentru sprijinul constant acordat şi vă asigurăm de toată disponibilitatea noastră pentru continuarea bunei colaborări”, susține Ion Mirescu, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.