Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) informează că pe râul Bârzava, aval Gătaia, se menţine codul roşu de inundaţii, prognozat de INHGA, până mâine, 1 iulie,  la ora 12.00.

La staţia hidrometrică Gătaia, nivelul Bârzavei este în scădere, la această oră,  cota fiind de 490 cm, adică FIII+40 cm. În aval de localitatea Denta, curgerea Bârzavei este lentă.

La staţia hidrometrică Partoş, nivelul Bârzavei este în creştere, înregistrându-se cota de 333 cm, adică FII + 133 cm.

Ieri, din revărsarea Bârzavei, au fost inundate la Roviniţa Mare, 7 case cu gospodării, 5 ha de izlaz, iar drumul judeţean DJ Roviniţa Mare-Denta a fost închis. În localitatea Denta, au fost inundate 50 ha păşune, 30 de curţi şi au fost evacuate 2 persoane. În cursul nopţii, ABA Banat a mai adus 2 autobasculate cu nisip la Denta, pe lângă cele 4 deja aduse, şi au mai fost predaţi 2000 de saci (pe lângă cei 7000 livraţi în cursul zilei de ieri) pentru a se interveni dacă este cazul.

În cod portocaliu se mai află cursul de apă Moraviţa, care la s.h. Moraviţa (ora 8.00) înregistra cota de 354 cm ( FII+ 4 cm), cursul de apă Pogăniş, care la s. h. Valeapai înregistra cota de 250 cm( a scăzut până la FII) şi cursul de apă Bega Veche care la s.h. Cenei înregistra cota de 424 cm ( FII+ 4 cm).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.