Internetul nu este un spațiu așa  de sigur cu credem. Recent a fost realizat un studiu  de Imperva  Incapsula care  ne arată că în anul 2015 doar 51,5% din traficul online era generat de oameni, iar restul de roboţi virtuali. Totodată, studiul realizat pe un eşantion de 35.000 de website-uri mai arată că 29% dintre aceşti roboţi sunt răi, iar 19,5% sunt buni.

Ce presupune un robot bun?

Roboţii buni sunt folosiţi să colecteze informaţii pe care organizaţiile le folosesc pentru strategii de marketing sau îmbunătăţirea website-ului din punct de vedere tehnic.

Ce presupune un robot rău?

Cei mai mulţi roboţi răi, denumiţi de specialişti “imitatori”, au menirea de a ocoli sistemele de securitate a website-urilor.

Atenţie unde lăsăm informaţiile personale!

Psihologul Dan Ivănescu, preşedintele Asociaţiei Sănătate Mintală pentru Calitatea Vieţii, consideră că românii ar trebui să fie mult mai atenţi pe ce website-uri îşi lasă informaţiile personale atunci când se înregistrează sau se abonează, întrucât acestea vor fi folosite, la un moment dat, împotriva lor.

dan ivanescu

“Gândiţi-vă doar că un sfert din traficul website-urilor este generat de roboţi virtuali, care au ca singur scop distrugerea sistemelor de securitatea pentru furt de informaţii personale. Comiterea de infracţiuni cibernetice a devenit un fenomen răspândit peste tot pe planetă, iar aceastea se produc de cele mai multe ori pe website-uri populare, deoarece operatorii roboţilor răi preferă să se axeze pe public numeros şi activ”, declară psihologul Dan Ivănescu.

Infracţiunile online au crescut odată cu vânzările online

Fenomenul infracţiunilor virtuale a crescut în acelaşi timp cu tendinţa oamenilor de a cumpăra online, iar numărul “imitatorilor” a crescut de la 19%, în 2012, la 24,5% în 2015, şi continuă să crească în anii următori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.