În urma precipitaţiilor căzute în ultimele zile, în barajul acumulării Liebling, nefuncţional din 2006, s-a creat o breşă de 12 metri în zona deversorului care a făcut ca apa să reverse şi să inunde 30 hectare de păşune şi teren agricol aparţinând comunelor Liebling şi Jebel, dar fără a afecta gospodării sau locuinţe.

Amintim că acumularea  Liebling a fost avariată  în urma viiturilor înregistrate în 2006 atunci creându-se o spărtură în corpul barajului de pământ şi afectând evacuatorul de ape mari.

Acum, Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) nu administrează această acumulare, ea fiind în proprietatea societăţii  SC Magus SRL, căreia în anul 2011 i-a fost impusă o măsura ce presupunea să golească acumularea şi să menţină golirea de fund în poziţia deschisă, astfel încât să funcţioneze ca o acumulare nepermanentă până la realizarea lucrărilor de reparaţii a barajului.

În urma deplasării reprezentantului ABAB pe teritoriu, s-au stabilit următoarele măsuri: monitorizarea permanentă a deversării apei prin breşa creată, măsură pe care o va îndeplini societatea proprietară şi  menţinerea în continuare deschisă a golirii de fund până la realizarea reparaţiilor necesare,

 

 

Sursa foto: facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.