Demiterea directorului Muzeului de Arta din Timisoara, Marcel Tolcea a ajuns marti, subiect de interpelare in plenul Consiliului Judetean Timis. In urma cu doua saptamanii, Directorul muzeului a primit, nota 5,89 din partea unei comisii de evaluare, formata din cativa membrii ai Consiliului Judetean Timis si doi profesori universitari, din Bucuresti. Acest calificativ este mult prea mic, pentru a ramane la conducerea Muzeului de Arta, din Timisoara. In cadrul sedintei de marti a Consiliului Județean Timis, Marin Popescu, consilier din partea PDL, a declarat ca evaluarea nu i se pare pertinenta si ca nu era nevoie de o astfel de comisie. Acesta a mai mentionat si faptul ca directorii institutiilor culturale din subordinea CJT, ar trebui sa fie evaluati doar de catre alesii timisorenilor.

Prezent la sedinta de marti a Consiliul Judetean Timis, profesorul Marcel Tolcea, a filmat intreaga sedinta si a spus ca schimbarea sa este una de ordin politic, pe care o intelege si ca cel mai probabil un „anumit domn" îsi doreste postul de director al Muzeului de Arta.

Scriitorul Marcel Tolcea va fi inlaturat de la conducerea Muzeului de Arta al Banatului, dupa aproape 7 ani de cand detine functia de director. In mandatul sau, doar in anul 2012, au fost organizate peste 22 de expozitii, printre care una in Suedia, una in Germania si alta in Mexic.

A.M.D.

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentO masa calda de Paste
Articolul următorGratare de 1 mai chiar in mijlocul padurii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.