Liderii Alianţei Creştin Liberale, Nicolae Robu şi Constantin Ostaficiuc, consideră că nu este normal ca primarii să aibă posibilitatea să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul. Confrom co-preşedintelui ACL Timiş, Constantin Ostaficiuc, această ordonanţă este contrară unei democraţii şi în acest mod se va da drumul traseismului politic.

“Este pentru prima dată când o lege este suspendată pentru o perioadă de timp, apoi este repusă. Se fac referiri la 2006, atunci a fost exact la polul opus. În 2006 tocmai pentru a se opri traseismul politic s-a dat un termen de 45 zile ca fiecare dintre aleşi să îşi aleagă formaţiunea cu care să pornească pe mai departe. A fost un moment zero, cu scopul de a se opri traseismul politic. Acum dăm drumul la traseismul politic. Motivaţii şi motive câte vreţi, din toate părţile, dar este absolut contrar unei democraţii de a se proceda în acest fel.(…). Senzatia mea e că această ordonanţă poate să aibă un efect de bumerang senzaţional pe care nu ştiu dacă l-au luat în calcul, dar e problema domniilor lor”, a explicat Ostaficiuc.

Co-preşedintele ACL, Nicolae Robu, a spus că cei aleşi pe lista USL au ocupat poziţia care revenea partidului din alianţă. „Inclusiv în cazul în care s-a candidat pe o listă a unei alianţe electorale, cum a fost cazul USL, candidatura a avut loc defapt pe o poziţie care revenea partidului respectiv. Pentru că în interiorul alianţei a fost o negociere şi fiecare partid din alianţă a avut poziţii foarte clar stabilite şi apoi şi-au ocupat acele poziţii cu anumite persoane. Drept urmare acele persoane nu aveau cum să ajungă în Consiliul Local dacă nu ar fi fost susţinute de partidul lor”, a spus Robu.

Ostaficiuc a mai spus că se fac presiuni asupra primarilor PDL să treacă la alt partid.  „Sunt deja presiuni pe primari, telefoane, colegi de-ai mei au fost invitaţi la diferite discuţii, la consilieri locali, consilieri judeţeni. Această ordonanţă nu are nicio parte pozitivă, este antidemocratică”, a mai spus Ostaficiuc.

1 COMENTARIU

  1. pai tu ai primit traseisti :)) l ai luat pe ROBU in alianta cu tine , pe ROBU pe care il injurai ,iar ROBU a tradat zecile de mii de PSD sti care l au votat si a trecut langa tine ,laNga PDL .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.