Parcul justitiei - stalpi fotovoltaici 2
Parcul justitiei - stalpi fotovoltaici 2

Primăria Timișoara a montat panouri fotovoltaice printre frunzele copacilor din parc, chiar dacă recomandarea producătorilor este ca acestea să NU fie montate în locuri umbrite, sub arbori, sau în umbra acestora. Nu este vorba despre o nouă invenție, ci de o bătaie de joc pe bani publici.

Aceste panouri trebuie să asigure lumina pe timpul nopții în Parcul Justiției, dar randamentul și fiabilitatea lor vor fi mult mai scăzute datorită modului de poziționare ales de proiectant, sau de către executantul lucrării.

Anul trecut, mai exact în 22 iulie 2015, firma S.C. LOVRINTIM S.R.L. a câștigat licitația organizată de municipalitate pentru reabilitarea Parcului Justiției, care se afla într-o stare deplorabilă de ani de zile. Firma S.C. LOVRIMTIM S.R.L. este aceeași firmă care a câștigat licitația pentru reabilitarea Parcului Pădurice. Principalele obiective ale lucrării din Parcul Justiției au fost: refacerea gazonului, plantarea de arbori, lalele, narcise, montarea de bănci și CORPURI DE ILUMINAT FOTOVOLTAICE.

Pentru ca aceste corpuri de iluminat să funcționeze optim au nevoie de lumină solară directă, însă acest lucru nu este posibil pentru că toate corpurile de iluminat fotovoltaic sunt acoperite de crengile copacilor din jur.

Firma S.C. LOVRINTIM S.R.L. îi aparține lui Ioan Sorin Doda, cel care deținea DRUFEC CONS, firmă care a obținut cele mai multe și mai importante contracte pe vremea lui Ciuhandu.

Firmele deținute de  Ioan Sorin Doda:

doda sorin ioan

 

Informațiile despre Ioan Sorin Doda au fost oferite de www.termene.ro.

Foto: Nicolae Birsan

Pe Facebook lucrarea din Parcul Justiției a fost ironizată:

Panouri fotovoltaice stalpi Parcul Justitiei
Panouri fotovoltaice stalpi Parcul Justitiei

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.