O nouă inaugurare făcută de edilul orașului de pe Bega a avut loc joi. Este vorba despre Centru de Zi pentru copiii defavorizați, situat pe strada Platanilor. În imobil s-a investit un milion de lei. Astfel, s-a realizat izolarea termică a clădirii şi extinderea spaţiului destinat activităților centrului.

Potrivit primarului Nicolae Robu la acest proiect, municipalitatea a făcut o economie de 500.000 de lei faţă de estimările iniţiale.

„Este vorba de un nou obiectiv realizat prin fonduri europene. E un proiect care inițial a avut o valoare de 1,5 milioane lei, dar care în urma licitației a ajuns să fie materializat, implementat printr-un  milion lei. Drept urmare, am făcut și aici o economie importantă de circa jumătate de milion de lei, practic o treime din valoarea inițială care o avea aprobată proiectul. S-a făcut reabilitarea completă a acestui ansamblu de clădiri, s-a montat un lift exterior. S-au luat echipamente specifice, s-au amenajat două săli de clasă, o sală grup, trei cabinete. Mă bucur de această nouă realizare și vreau să le multumesc tuturor celor care au muncit pentru ca proiectul să poata fi implementat în bune condiții”, spune Nicolae Robu.

 Beneficiarii centrului de zi sunt copiii din familiile nevoiașe. Potrivit șefului serviciului pentru Protectia Copilului, Mihaela Buzilă aici pot veni inclusiv copiii cu părinţi plecaţi în străinătate.

„Beneficiarii sunt copiii între șase și șaisprezece ani, integrați în școală, cu probleme sociale, cu un singur părinte, copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate ori cu foarte mulți frați. În prezent am înscris 33 de copii și dorim până la 40-45 să ajungem. Copiii pot beneficia de tip centru de zi sau de consiliere. Ei sunt găzduiți până la ora 16-17. Copiii sunt foarte bine îngrijiți aici cât timp părinții sunt plecați în străinătate”, spune Mihaela Buzilă, șef serviciu pentru Protectia Copilului Timiș.

 Pe de altă parte, copiii se bucură cel mai mult atunci când întreprind diferite activități în centrul destinat lor.

„Am doisprezece ani. Totdeauna, eu și sora mea după ce ne întoarcem de la școală venim aici, ne jucăm, facem multe activități. Colorăm, scriem… Da, ne place”, „Eu vin de la școală și fac temele, mănânc, mă joc. Îmi place tare mult aici”, susțin copiii.

Pe lângă renovarea completă a clădirii, s-au cumpărat şi echipamente: table inteligente, aparate de sport, biciclete, bandă pentru alergat, dar şi calculatoare. Proiectul a fost realizat cu fonduri europene, iar lucrările au fost finalizate la sfârșitul lunii martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.