O firmă din Constanța se va ocupa în următorii 12 ani de strângerea deşeurilor din Timiș.Consilierii județeni au aprobat miercuri contractul de gestiune al transportului de deşeuri către deponeul ecologic de la Ghizela.

Potrivit preşedintelui CJT, Titu Bojin, societatea care a câştigat licitația este SC Polaris M Holding SRL şi va primi aproximativ 12 milioane de lei pentru această activitate.

„A fost o discuție lungă în plen. Proiectul dezbătut a fost pus în achiziție publică de anul trecut. A fost aprobat de noi, în condiții normale, am aprobat condițiile de susținere a licitației, de contract, de achiziție. Nu era normal să mai discutăm atât. Schimbarea de a vota doar din punct de vedere politic a unor colegi din cadrul opoziției se vede de la distanță că nu funcționează şi că până la urmă evaluează doar discuția de a vota contradictoriu cu cei care au majoritate în Consiliul Județean. N-a fost un proiect al vreunui partid, este unul de câțiva ani de zile care face parte integrată din tot proiectul de gestionare al sistemului de management al deşeurilor. In aceste condiții eu cred că cei care au votat s-au abținut, pentru că n-au fost voturi contra. Toți am aprobat caietul de sarcini, modelul de contract, modul de derulare al acestei achiziții care ne interesează pe toți.( …) N-au putut participa firme de la noi pentru că nu au categoria de a participa la asemenea contract, valoare, unele ca şi RETIM nu au putut să participe din punct de vedere a contradicțiilor. Prin lege, prin modul de derulare a acestei achiziții sunt impuse niște condiții foarte clare”, a spus președintele CJ Timis, Titu Bojin. 

7 COMENTARII

  1. La Timisoara nu exista o firma, ces-a intamplat cu firma care lucra pana acum, cu fostul IGOT? Ati putea sa-l intrebati pe stimatul primar daca se mai construieste inceneritorul de gunoaie sau in sec al XXI-le la noi inca se arunca gunoaiele menajere la fel cu cele toxice, de la spitale, etc direct sub cerul liber la Parta? Si unde traiesc oameni care scurma ca sa gaseasca ceva de vanzare prin piete? Raspandin tot felul de virusi? Mai ebola si pesta bubonica/ciuma care au ajuns deja si in Europa ne lipsesc…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.