Deoarece nu avea documentele necesare asupra sa, o femeie a găsit o metodă ingenioasă de a ieși din țară, ascunsă în portbagajul mașinii.

În noapte de 14/15.03.2015, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul roman Vasile R., în vârstă de 43 ani, şofer al unui autoturism marca Opel, înmatriculat în Germania. Acesta era însoţit de soţia lui Mariana R., ambii având domiciliul în judeţul Maramureş.

Poliţiştii de frontieră au constatat la controlul documentelor faptul că Mariana R. a prezentat o copie xerox a cărţii de identitate, motiv pentru care nu i s-a permis ieşirea din România, cei doi soţi întorcându-se împreună în ţară.

Câteva ore mai târziu la volanul aceluiaşi mijloc de transport s-a prezenatat Vasile R., declarând la controlul de frontieră faptul că soţia lui nu il mai însoţeşte. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la cele declarate de bărbat, în consecinţă au efectuat un control fizic al autovehicului şi au găsit-o pe femeie ascunsă în portbagaj.

Din declaraţia persoanelor şi în urma verificărilor efectuate a rezultat că persoana ascunsă are document de călătorie valabil, însă nu îl are asupra sa şi a recurs la această metodă fiindcă dorea să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării şoferului sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi a pe Mariana R., sub aspectul savarsirii infractiunii de la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.