conferinta Nicolae Robu
conferinta Nicolae Robu

Noul cod fiscal se pare că nu este tocmai ceea ce pare. Cu toate că s-a propus reducerea fiscalității, TVA-ul este redus la 20%, iar sarcinile fiscale rămân în sarcina angajatorului. Cel mai deranjant aspect este acela al creșterii taxelor și impozitelor locale, precum și ipoozitarea terenului de sub clădiri.

“ Nu voi majora taxele și impozitele locale, decât dacă este impusă de legislația la nivel național, am înțeles că se va impozita și terenul de sub clădiri, care până acum nu se impozita”, a declarat edilul Timișoarei.

O noutate a codului fiscal este introducerea taxei pe paragină, foarte dorită de Nicolae Robu, care consideră că se impune creșterea taxelor pentru cetățenii care își lasă proprietățile în paragină. Un exemplu în acest sens este clădirea de pe Circumvalațiunii, care primește constant amenzi, dar sunt plătite imediat de firma S.C. Zeus S.R.L. din București. Aceasta nu este însă o soluție.

În prima fază au fost date avertismmente, ulterior sunt date amenzile, care chiar dacă sunt plătite sau nu, nu rezolvă situația existentă. Soluția este această taxă pe paragină care se dorește a fi o sumă considerabilă, urmată de executarea silită, în cazurile în care nu se iau măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.