migranti afgani si pakistanezi

Un grup de migranti au fost prinsi in noaptea de vineri spre sambata de politistii de frontiera timiseni. Este vorba despre noua persoane, cetateni afgani si pakistanezi, cu varste cuprinse intre 11 luni si 45 de  ani, care intentionau sa treaca ilegal frontiera, pe jos, in drum spre Ungaria.

Acestia nu aveau acte de identitate asupra lor si nu vorbeau limba romana, motiv pentru care, oamenii legii i-au dus la audieri la sediul Politiei de Frontiera, in vederea clarificarii situatiei.

“Vineri noaptea spre sambata, lucratorii nostri din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare au depistat, in zona de competenta, un grup de migranti, format din noua persoane, o familie cu cinci copii si alti doi barbati, care se deplasa pe jos spre frontiera cu Ungaria”, precizeaza agent sef adjunct de politie Mihaela Les, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timis.

Din primele cercetari ale polistilor reiese ca cele noua persoane nu aveau viza pentru Spatiul Schengen si de aceea au recurs la aceasta metoda, pentru ca doreau sa ajunga in Germania.

Totodata in cadrul verificarilor s-a constatat ca acestia au mai incercat sa iasa ilegal din Romania in data de 28 noiembrie 2013, tot prin zona de responsabilitate a Sectorului Politiei de Frontiera Sannicolau Mare.

Pe numele acestora oamenii legii au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.