Specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” şi voluntarii E.ON România au susţinut vineri, 6 mai a.c., lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie pentru elevii din învățământul primar de la Liceul Teoretic ”Jean-Louis Calderon” și cei de la Liceul Teoretic ”Grigore Moisil” din Timișoara.

Regulile de siguranță le-au fost prezentate copiilor prin jocuri interactive și simulări de situaţii, iar astfel elevii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz dar şi despre modalitățile de prevenire a incendiilor și evenimentelor ce pot genera intoxicații cu monoxid de carbon sau electrocutări.

Elevii au fost recompensați cu premii de voluntarii E.ON şi specialiştii ISU la finalul lecțiilor despre energie, oferind răspunsurile corecte la întrebările din cadrul concursului „Eu ştiu!” și demonstrând că şi-au însuşit cunoştinţele necesare pentru utilizarea surselor de energie în condiții de siguranță.

Activitatea i-a acaparat pe copii. S-au arătat interesaţi de ceea ce se poate întâmpla din cauza neglijenţei. Prezentările şi filmuleţele au fost foarte sugestive, unii dintre copii manifestând uimire faţă de situaţiile care duc la extinderea focului în cazul în care nu se acţionează corespunzător. Partenerii noştri la această activitate, reprezentanţii I.S.U. şi E.ON România, au dovedit interes şi aplecare asupra problemelor ridicate de unii copii, au interacţionat cu plăcere cu grupul de elevi, dovedind profesionalism şi seriozitate în activitatea la care am participat împreună, a precizat Prof. Eleonora Cioban, Liceul Teoretic ”Jean-Louis Calderon”.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.