Nicolae Robu, primarul Timişoarei, se află de câteva zile la Washington, unde a avut până acum patru întâlniri oficiale, cu congressmanii Joseph Pitts, John Shimkus, Dave Brat și Gregg Harper.

Edilul a plecat în Statele Unite împreună cu mai mulți senatori liberali, unul dintre ei fiind Ben Oni Ardelean. În prima zi petrecută la Washington, Robu s-a întâlnit cu congressmanul Joseph Pitts, reprezentant al statului Pennsylvania.

„Am avut onoarea şi plăcerea de a fi primit, în cladirea Camerei Reprezentanţilor a Congresului American. Am promovat Timişoara şi România şi am purtat o interesantă discuţie pe teme geopolitice, cu focalizare pe regiunea noastră atât de agitată, din păcate”, a scris Nicolae Robu, pe Facebook.

A doua întâlnire oficială a avut-o cu congressmanul John Shimkus, reprezentant al statului Illinois. „I-am vorbit despre Timişoara, despre România, despre partea de lume din jurul României, despre importanța pe care noi, românii, o acordăm relaţiilor cu SUA”, a transmis Robu.

A treia întâlnire oficiala a avut-o cu Congressman-ul Dave Brat, reprezentant al statului Virginia. „Am abordat cu Domnia Sa atât teme politice, cât și teme academice, dat fiind că este, ca și mine, profesor universitar. Bineînțeles, promovarea Timișoarei, în primul rând ca loc bun pentru investiții-cel mai bun din România, conform celebrei reviste Forbes, dar și ca loc de vizitat a ocupat, și de această dată, o poziție centrală pe agenda discuțiilor”, a postat edilul pe rețeaua de socializare.

A patra întâlnire oficială de la Washington, Nicolae Robu a avut-o cu Congressman-ul Gregg Harper, reprezentant al statului Mississippi.

„Domnia Sa a fost interesat de percepția noastră asupra situației din Ucraina, de poziționarea cetățenilor României, în general, în raport cu marile puteri. Și i-am explicat, bineînțeles, că românii sunt și au fost mereu așa, puternic proamericani și antiruși, antiruși nu în raport cu oamenii, ci cu statul rus, în diversele sale formule de existență de-a lungul istoriei, mereu pus pe expansiune, pe hrăpăreală. I-am mai explicat d-lui Congressman că România, în ciuda unor puncte slabe pe care încă le mai are, este, totuși, țara cea mai așezată din regiune, o țară solid angrenată lumii democratice, partener fiabil al SUA. Am făcut comparații cu vecinii noștri imediați -Bulgaria, Serbia, Ungaria, Ucraina, dar și din linia a doua,  de exemplu: Grecia”, a transmis edilul.

Acum, primarul Timișoarei aşteaptă întâlnirea programată astăzi cu Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii. Mai exact, este vorba despre celebrul Mic Dejun cu Rugăciune de la Washington, care a ajuns la a 63-a ediție și la care se așteaptă peste 3.500 de invitați.

Evenimentul este organizat anual, în capitala Statelor Unite, în prima zi de joi a lunii februarie și reprezintă o serie de întâlniri și mese, la care participă doar cei din elita politică, socială și de afaceri a lumii, pentru a construi noi relații și pentru a le consolida pe cele deja existente. Totodată, atât edilul capitalei Banatului, cât și senatorii liberali, au șansa să-l întâlnească pe Dalai Lama, simbolul luptei pentru independență din Tibet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.