Primăria Timişoara a făcut diligenţe la Guvern pentru ca Ministerul Culturii să aloce fonduri pentru reabilitarea clădirii Operei. Primarul Nicolae Robu propune ca vechile statui care ar exista ascunse în frontispiciu să fie expuse pe piedestaluri, de o parte şi cealaltă a întrării în Operă.

Edilul şef, speră ca Guvernul să aloce fonduri măcar pentru refacerea faţadei Operei. „Faţada Operei trebuie refăcută păstrându-i aspectul de acum, care a fost conferit poate de cel mai mare arhitect pe care l-am avut, de Duiliu Marcu. Opera a fost foarte frumoasă în forma ei iniţială, dar atunci tot contextul arhitectural era altul. Cred că cei care doresc revenirea la forma iniţială greşesc, pentru că, după părerea mea, acea formă iniţială nu s-ar mai integra la fel de bine în actualul aspect al Pieţei Victoriei. Eu consider că trebuie să se facă intervenţiile de reabilitare, pentru că din păcate clădirea a ajuns într-o stare proastă. Ea nu este în administrarea primăriei, ci a Ministerul Culturii. Noi am făcut diligenţe în acest sens şi avem promisiuni că ele vor fi alocate, dar eu cred că trebuie păstrată forma actuală şi avizele care vor fi cerute din partea primăriei inevitabil vor avea exigenţe în acest sens”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu spune că cele două statui ascunse în faţada clădirii Operei ar trebui expuse pe piedestaluri. “Acele statui ale împăratului şi împărătesei care sunt, sperăm că sunt, ascunse în nişele care au existat în frontispiciu, cred că trebuie scoase la vedere, dar nu în poziţia lor oficială, pentru că nu mai cadrează, ci trebuie postate pe piedestaluri care să fie amplasate de o parte şi de alta a intrării în Operă”, a mai spus Robu.

 

 

sursa foto: www.infopensiuni.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.