De când există pe facebook pagina de sesizări-primariatm, cetățenii au scris multe din neajunsurile orașului, cu care se confruntă zilnic, fără a avea însă garanția că aceste sesizări vor fi luate în seamă. Recent numărul persoanelor care au abordat tema poluării a ajuns și pe pagina de sezizări a municipalității de pa facebook.

Iată care este răspunsul primarului Nicolae Robu cu privire la sesizările primite de la cetățeni în legătură cu poluarea:

În privința poluării de la Continental Cauciucuri sau de la orice alți presupuși poluatori, sesizați Garda de Mediu, instituție a Statului Român. Primaria nu are prerogative legale să rezolve problema. Și vă sugerez să luați legătura direct cu reprezentanții firmei Continental, să le dați lor toate detaliile. Așa am convenit cu ei să procedam de-acum, să-i îndrum pe cetățeni direct la ei pentrut clarificări.
N. Robu

În toamna anului 2015, Nicolae Robu a atacat firmele care poluează Timișoara precizând că a cerut printr-o notă internă, direcțiilor abilitate din primărie, să pregătească un proiect de hotărâre de consiliu local prin care să nu se aprobe investițiile din partea firmelor care poluează. De asemenea, la acea vreme, cerea tot printr-o hotărâre de consiliu local reducerea poluării, într-un termen de 6 luni .

Există o notă internă prin care am cerut direcțiilor să pregătească un proiect de hotărâre de consiliu local prin care să să statutăm că în Timiișoara nu se aprobă investiții poluante. Sunt foarte nemulțumit de ce se întâmplă cu poluarea în oraș. Am cerut firmelor care poluează Timișoara să ia măsuri pentru reducerea poluării la jumătate. M-am săturat de Continental Cauciucuri, de Azur, și de altele. M-am săturat de promisiuni, de angajate și le-am spus să îmi prezinte proiecte de investiții pentru reducerea poluării ”, spunea Nicolae Robu în toamna anului 2015.

Sponsorizările nu au miros

Anul acesta lucrurile s-au schimbat din perspectiva primarului, iar aerul Timișoarei este din ce în ce mai curat, iar numărul de sesizări din partea cetățenilor a scăzut simțitor.

Interesant este că tot în primăvara acestui an compania Azur a finanțat reabilitarea pasarelei pietonale din Parcul Copiilor, moment în care Nicolae Robu a profitat de ocazie și a cerut bani și pentru finanțarea echipei de fotbal ACS Poli. Aceeași strategie a fost folosită și de firma Continental, care a cumpărat băncile de pe strada Mărășești.

Reamintim faptul că primăria are birou specializat pe probleme de mediu, BIROUL MONITORIZARE ȘI PROTECŢIE MEDIU, care este un compartiment de specialitate în cadrul Direcţiei de Mediu şi are prevăzut ca obiect de activitate, printre altele, Monitorizare, evaluare şi măsuri privind calitatea aerului în municipiul Timişoara.

V-am scris tocmai din cauză ca cei de la Garda de Mediu nu se sinchisesc să facă ceva, cum am zis, le-am făcut deja două sesizări. Anul trecut spuneați că nu veți ezita să criticați în public, până când le va afecta imaginea – «nu vor face faţă oprobiului public la care sunt supuşi de mine şi de cetăţeni». Să înțeleg că v-ați schimbat atitudinea …”, a comentat un timișorean la postarea lui Nicolae Robu de pe pagina de facebook sesizari-primariatm.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.