Nicolae Robu crede în continuare că Primăria Timișoara este locul lui de joacă. Edilul a făcut o declarație șocantă astăzi, spunând că nu va lucra cu viceprimarii, în situația în care grupul PSD va reuși împreună cu PMP, UDMR și ALDE să formeze majoritatea pentru alegerea viceprimarilor.

Robu: „Cred că am dovedit ca duc și de unul singur și atribuțiile de viceprimar”

Mai mult, primarul ales al Timișoarei amenința în cadrul conferinței de presă de astăzi că în ceea ce privește alegerea viceprimarului în persoana lui Dan Diaconu tot el va avea ultimul cuvânt.

După alegerile locale din 5 iunie situația consilierilor locali este următoarea: Adrian Orza- consilier independent, PNL – 12 consilieri locali, PSD – 9 consilieri locali, PMP – 2 consilieri locali, UDMR -2 consilieri locali și ALDE un consilier local. În acest caz pentru obținerea unei majorități simple PNL poate face alianță cu UDMR, cu care au și existat discuții în acest sens, sau PMP.

De la PSD mă pot aștepta la orice, dar de la UDMR nu mă aștept la orice, pentru că în timp s-a dovedit a fi o organizație serioasă și un partener loial. Eu nu cred că cineva lucid forțează mâna sau nota să aibă neaparat viceprimar într-o majoritate ostilă primarului. Pai, hai să ne imaginăm ce se întâmplă. Nu o să aibă acei viceprimari… mă gândesc dacă scaune o să aibă în birou. Secretare nu o să aibă, atribuții poate ne mai trebuie în primărie diverse lucruri. Poate pixuri, poate pe la grupurile sanitare câte ceva. Chiar credeți că ne jucăm? Nu ne jucăm de-a politica şi de-a administraţia. Noi facem administrație la modul serios. Or, dacă unii sunt neserioşi, iar cei de la PSD ce fac. Ei nu sunt interesaţi de un post de viceprimar pentru că ştiu ce ar face acel viceprimar că nu le-ar servi la nimic, dar se joacă aşa momindu-i pe alţii cu un post de viceprimar. Alţii vanitoşi (…) imediat se aruncă pe posturi să fie viceprimari. Să fim serioşi, până una alta legea dă dreptul primarului şi numai lui să stabilească atribuţiile viceprimarilor”, a spus Nicolae Robu.

De asemenea, nu trebuie uitat faptul că Nicolae Robu are 4 consilieri personali, care potivit declarațiilor edilului vor conduce Timișoara alături de el:

Lâsând gluma la o parte, am patru consilieri personali şi, drept urmare, voi fi ajutat, dacă ajungem la acest absurd, de consilierii personali. Nu se va pune problema nici într-un caz să nu meargă lucrurile cum trebuie pentru oraş. Dacă cineva ar boicota alegerea lui Dan Diaconu în poziţia de viceprimar, credeţi că ar face ceva? Dan Diaconu ar deveni consilierul meu personal cu aceleași atribuții”, a mai spus Robu.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.