Camina de Batrani
Camina de Batrani

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril care au protejat cel mai vechi cămin de bătrâni din Timișoara vor fi înlocuiți cu ocazia campaniei electorale.

Primăria lovește din nou. De această dată este vorba despre Centrul de Zi pentru Bătrâni din Timișoara, centru care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril. În 8 noiembrie – când sunt sărbătoriți Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril – 2002, a fost inaugurat primul Centru de Zi pentru Bătrâni din Timișoara fiind primul obiectiv realizat prin accesarea de fonduri europene, proiect la care fostul viceprimar Adrian Orza și-a adus aportul în mod deosebit -responsabil pe acea vreme cu Serviciile Sociale.

De ceva vreme primarul Nicolae Robu a mai pus la cale o altă mârlănie: modificarea organigramei Direcției Sociale, edilul vrea în plus și schimbarea numelui acestui centru în ”Centrul Sf. Constantin și Elena”. Să nu uităm, însă, că în acest an 21 mai, când sunt sărbătoriți Sf. Constantin și Elena, este în plină campanie electorală.

Pe de altă parte trebuie subliniat interesul brusc al primarului în legătură cu acest subiect, având în vedere că în cei 4 ani de mandat a reușit PERFORMANȚA de a închide centrul social din Telegrafului, pe motiv că se caută altă locație. De atunci se tot caută dar, nu se găsește…

Adrian Orza a reacționat

” Motivul pentru care pe organigrama propusă pentru noua direcție socială, centrul pentru persoane varstnice să se numească „Sf. Constantin și Elena” e oare faptul că sărbătoarea e în plină campanie, deci, motiv în plus să sărbătorească și să vină unii din primărie în centrul în care n-au pus piciorul în cei 4 ani de mandat …? 
Nu așa se rescrie istoria, domnilor! Înfințați ALTE centre pentru bătrâni! Aprops, de ce după ce l-ați închis pe cel din Telegrafului, nu ați căutat o altă locație pt el?”, spune plin de indignare Adrian Orza.

Primarul Nicolae Robu a pus gând rău și ONG-urilor care oferă servicii de asistență socială.

În urmă cu câteva zile în sala de consiliu a primăriei Timișoara găzduia ședița publică în care s-a dezbătut situația cu care se confruntă ONG-urile din Timișoara.

Situația ONG-urilor care oferă servicii sociale în Timișoara este una gravă deoarece Primăria Timișoara le solicită să returneze puținii bani primiți, iar în acest moment sute de persoane asistate social se află într-o situație de neconceput pentru un oraș care se dorește Capitală Culturală Europeană.

O lege veche consideră că psihologul, medicul, asistenta medicala, psihoterapeutul nu fac parte din categoria personalului specializat, iar Timișoara nu are un HCL care să prevadă plata acestor specialiști.

Problema s-ar rezolva foarte simplu dacă ar fi votat un HCL, dar primarul Nicolae Robu nu a considerat o urgență situația ONG-urilor. În schimb, Primăria Timișoara a emis somații către asociații și fundații cerându-le banii primiți de la municipalitate.

Citește mai mult aici : http://www.pentrutimisoara.ro/stiri_timisoara/ce-se-va-intampla-cu-asistatii-social-din-timisoara-clubul-rotary-a-organizat-o-dezbatere-publica-pentru-solutionarea-problemei.html

 

 

 

4 COMENTARII

  1. Nu stiu cat e de adevarat acest articol ceea ce stiu e ca aveti aproape tot timpul articole impotriva lui Robu , de ce nu criticati si guvernul nesimtit care continua la nesfarsit sa-si bata joc de oameni ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.