Primarul Nicolae Robu a declarat vineri ca Municipalitatea nu mai intentioneaza sa achizitioneze mijloace de transport in comun pe motorina. Asadar, cele 15 mini-busuri, pe care le va achizitiona Primaria Timisoara, in urmatoarea perioada, vor avea motor electric. In acest sens, edilul sef al orasului a obtinut o promisiune de la firma din Bucuresti, care e dealer, ca va imprumuta un astfel de autobuz Municipiului Timisoara, spre testare, pentru cateva saptamani.

Faptul ca mijloacele de transport in comun, pe baza de motor electric, nu polueaza reprezinta un mare plus pentru conducerea administratiei locale. Bateria pentru un astfel de motor ofera o autonomie de 150 km si ea poate fi incarcata peste noapte.

Mai mult decat atat, Nicolae Robu a mai precizat ca doreste sa achizitioneze 17 tramvaie noi, din fonduri europene. Primarul Timisoarei a tinut informatia pentru el, pana astazi, 27 septembrie, intrucat, desi a fost formulat, proiectul nu a fost declarat castigator. Toate acestea, dupa ce, in urma cu doar cateva luni, edilul sef al orasului declara ca nu intentioneaza sa cumpere tramvaie noi, planuind modernizarea celor care circula deja pe strazile din Timisoara.

 

 

Foto: www.opiniatimisoarei.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.