Acțiunea Curții de Conturi  în ceea ce privește finanțarea echipei ACS Poli de la bugetul local și județean l-au determinat în cursul acestei zile pe Nicolae Robu să invoce Legea 544 cu privire la informațiile de interes public. De asemenea, s-a arătat contrariat de faptul că presa timișoreană nu acționează în consecință pentru a verifica legitatea acțiunilor Curții de Conturi.

” Deocamdată trebuie să știm cum stau lucrurile, nu e bine să vorbim în termeni de speculații, este bine să vorbim în cunoștință de cauză. Avem Legea 544, o astfel de informație este de interes public, mă mir că nu aveți curiozități în domeniu, nu cred că primarul trebuie să se ocupe de astfel de lucruri ”, spune edilul Timișoarei.

Nemulțumirile primarului nu se opresc însă aici, nici legislația în vigoare nu este corectă. Aceasta prevede că  după ce o hotărâre de consiliu local sau judeţean intră în vigoare şi nu este atacată de Instituţia Prefectului în timp de şase luni, devine lege locală, deci tot ce se întâmplă în acord cu litera si spiritul său este strict legal. Concluzia sa fiind aceea că există unii care profită de acestă situație.

” Guvernul ar fi trebuit să vină cu un proiect de lege. Hotărârile de consiliu local devin legale dacă în termen de trei luni nu se face nicio sesizare din partea Instituției Prefecului. Ceea ce vă spun este că o hotărâre de consiliu local sau judeţean odată dobândind caracter de legalitate, fie explicit, fie tacit prin expirarea acelei perioade de trei luni, nu mai poate fi considerată ca fiind ilegală decât ca hotărâre a unei instanțe de judecată ”, precizează în încheiere Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.