Nicolae Robu
Nicolae Robu

Nicolae Robu a fost audiat ca martor de către DNA, în dosarul care face referire la contractul, din 2013, pentru prestări servicii de telefonie mobilă dintre Primăria Timișoara și Vodafone.

Conform declarației lui Nicolae Robu toate demersurile pentru încheierea contractului cu Vodafone au fost făcute de viceprimarul Traian Stoia, cu toate că persoana de decizie în contractul cu Vodafone, conform contractului din 8.07.2013, este primarul Nicolae Robu.

Din declarația pe care primarul a scris-o pe facebook rezultă că a semnat contractul fără să citească ce a semnat, deci vinovat este Stoia. Alături de primar și-au pus semnătura pe contract viceprimarul Traian Stoia, directorul economic PMT Smaranda Haracicu și Adina Balogh, din partea Serviciului Juridic din cadrul Primăriei Timișoara.

Contractul cu Vodafone a fost făcut prin achiziție publică, cumpărare directă. Durata contractului a fost de un an de zile cu posibilitatea de prelungire, valoarea contractului este de 2.480 euro/ lună, rezultând 29.760 euro/an, pentru 202 abonamente.

” Vreau din start să mă delimitez de cei ce acuză DNA și celelalte instituții ale statului atunci când sunt chemați să dea declarații. Trebuie să înțelegem o dată, ca cetățeni ai unui stat de drept –și eu nu cred că are cineva temei să considere România de astăzi drept altceva!-, indiferent de poziția pe care o ocupăm, că este un lucru firesc ca atunci când există sesizări de ilegalitate, instituțiile abilitate să facă investigațiile de rigoare pentru a ajunge la clarificarea lucrurilor.

Ce am declarat eu nu reprezintă nimic spectaculos, și anume: am arătat că inițiativa și demersurile de contractare a unui operator de telefonie mobilă în speță au aparținut d-lui Viceprimar Traian Stoia, care a colaborat cu persoanele din Primărie cu atribuții de serviciu pe linia respectivă. Eu nu m-am implicat de niciun fel în ceea ce s-a întâmplat nici pentru demararea procedurii și nici pe parcursul ei, decât cu semnăturile strict procedurale pe documentele aferente, semnături date după ce dl. Viceprimar, la întrebările puse de mine privind legalitatea și beneficitatea, mi-a garantat că se respectă legea 100% și că se fac economii de peste 1 milion de lei la bugetul local. În privința legalității, aveam, în plus, garanția asigurării ei dată de semnăturile directoarei Direcției Economice și reprezentantei Serviciului Juridic.

N-am știre despre niciun interes personal sau terț al cuiva legat de respectivul contract și nici despre vreo cât de mică ilegalitate. Dacă, cumva, așa ceva există, urez succes instituțiilor abilitate în a-i descoperi pe vinovați, dovedi și pedepsi. În ceea ce mă privește, sunt curat 100%, ca în absolut tot ce fac ! ”, a scris pe facebook Nicolae Robu.

Contract Primaria Timisoara-Vodafone

8 COMENTARII

  1. Ce usor e sa dai vina pe alti si sa spui cs tu numai ai dat cu semnatura pai un primar care trebuie sa fie un exemplu el nu citeste un contract inainte de a semna? Daca semna ceva ce il incrimina ca recunoaste de exemplu ca a facut o crima?ce facea?

  2. Explicatii halucinante!!!!!Dl.primar chiar nu citeste nimic din ce trebuie semnat?Daca nu cunoaste termenii din contract,atunci cand se foloseste la nesfarsit de telefon,nu se intreaba cat costa?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.