Un protest spontan a avut loc în această după-amiază în piaţa Unirii din Timișoara. Aproximativ 80 de oameni, majoritatea membrii unor diferite partide din opoziție, s-au strâns în zonă, nemulţumiţi de modificările din Codul Penal făcute în secret, dar și pentru a protesta împotriva Guvernului Ponta.

Proiectul de lege prevedea amnistierea infracţiunilor cu pedepse mai mici de șapte ani. Legea a generat o serie de controverse după ce a fost adoptată în Comisia juridică a Camerei, la miezul nopţii, într-o şedinţă secretă, şi introdusă apoi pe ordinea de zi a plenului. Proiectul nu va mai figura pe ordinea de zi deputaților din această săptămână. Aceasta va intra în dezbatere publică până la 1 februarie, urmând ca parlamentarii să decidă anul viitor asupra ei.

“Aduceți elicopterul să plece premierul”, “Ceaușescu n-a murit, este Ponta travestit”, “Ponta și al său Guvern fac din țară un infern” sau “Nimeni nu este mai presus de lege”, sunt doar câteva dintre mesajele, care s-au regăsit pe pancartele protestatarilor din Piaţa Unirii.

Acțiunea fost anunțată pe Facebook în urmă cu câteva zile, însă organizatorii nu au depus o cerere la Primăria Timișoara, astfel încât mișcarea să fie una legală.

Luați la întrebări de jandarmi, protestatarii au transformat acțiunea într-o “ședință cu părinții”, după cum au denumit-o ei, pentru a scăpa de amendă: “Este o acțiune ilegală, nu aveți voie să vă adunați în public cu afișe în mână fără autorizație”, au atras atenția oamenii legii.

Jandarmii le-au comunicat protestatarilor că în cazul în care vor mai sta uniți, vor fi nevoiți să-i sancționeze. Manifestanții anti-USL au găsit o soluție ingenioasă pentru a scapă de amendă. Astfel, aceștia au decis să se plimbe prin Piața Unirii cu afișele în mână.

Manifestația a durat în jur de o oră și jumătate. Printre cei prezenți la acțiune au fost consilierul județean PDL, Tiberiu Lelescu, care a atras atenția că protestează împotriva “eutanasierii justiției”, reprezentanții Forței Civice Timiș și ai Partidului Mișcarea Populară.

DSCF8140 DSCF8139 DSCF8138 DSCF8137 DSCF8136 DSCF8141 DSCF8142 DSCF8143 DSCF8144 DSCF8145 DSCF8146 DSCF8147 DSCF8151 DSCF8153 DSCF8154 DSCF8155 DSCF8156 DSCF8158 DSCF8159DSCF8135

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.