CNSC a constatat nereguli serioase în modul de evaluare şi în procedura de desemnare a câştigătorilor licitaţiei de manuale şcolare pentru clasele I și a II-a.

Ministerul Educației a folosit în mod ilegal prevederile legale pentru a elimina oferte perfect valabile şi a favorizat companiile declarate câştigătoare. Abateri pur tehnice, care nu afectau funcţionalitatea aplicaţiei digitale au fost folosite drept pretext pentru respingerea majorităţii ofertelor.

FER ( Federaţia Editorilor din România ) solicită descalificarea ofertelor prezentate de SIVECO Litera şi respectiv  CD Press, declarate iniţial câştigătoare, întrucât acestea au fost desecretizate şi deja prezentate publicului larg. În aceste condiţii, ele nu mai pot face obiectul unei reevaluari obiective în condiţii egale cu celelalte oferte.

Modernizarea manualelor nu poate fi făcută la iniţiativa editurilor din motive legislative. Conform legii, numai MEN are dreptul şi obligaţia să declanşeze acţiunea de selectare a unor noi manuale. FER a solicitat ca aceste selecţii să aibă loc după un program rezonabil în privinţa timpului de elaborare a unui manual şi în condiţii de transparenţă şi corectitudine.

Sursa foto: www.vivafm.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.