Municipalitatea timișoreană continuă demersurile pentru proiectul Podului de Fier şi a Turnului de Apă din zona Iosefin.

Viceprimarul Traian Stoia a prezentat, vineri, o schiță care prevede deschiderea unei terase pe pod.

„Astazi am avut o întâlnire cu arhitectul Tamaș. I-am arătat schițele pe care le avem de la Podul de Fier. Dânsul e de acord să preia împreună cu un coleg, specialist în rezistență, studiul amenajării Podului de Fier ca terasă. Aici există câteva propuneri.Punerea în valoare a Turnului de Apă și a Podului de Fier ar aduce plus valoare orașului. (…)  Nu Primăria face terasă acolo, o va face o firmă privată, în condiţiile pe care Primăria le acceptă. Noi trebuie să scoatem un proiect la licitaţie. Nu avem acest proiect şi ne bucurăm dacă vin oamenii aceştia cu proiecte şi le dăm la specialiştii noştri să-şi dea cu părerea.  Îl avem pe domnul Tamaş care s-a oferit să ne consilieze. Domnul Tamaş este dispus să preia cele două lucrări şi să le coordoneze”, susţine Traian Stoia.

Conform schiţelor , pe pod ar urma să fie mese şi scaune, cu un culoar de trecere pentru pietoni.

„Eu cred că este suficient loc de trecere pe pod, în acest proiect. Consider că partea exterioară a podului, dacă specialiștii în rezistență spun că este în regulă, se poate folosi, în jur de doi metri, cu protecția pentru oameni, care să meargă pe o pardoseală de sticlă specială, să vadă apa sub ei”, susține edilul.

De cealaltă parte, reprezentanții Direcției Tehnice spun că mai întâi se va face reabilitarea, apoi se va trece la amenajarea terasei.

Podul de Fier din zona Iosefin a fost construit peste Bega în anul 1914 și de atunci nu a mai fost reabilitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.