Tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale.

În cadrul M.A.I sunt puse la dispoziţie 90 de locuri la specializarea Poliţie de Frontieră, astfel: la Academia de Poliţie „A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie, arma Poliţie de Frontieră, 40 locuri și la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, 50 locuri.

La Ministerul Apărării Naţionale, pentru Poliția de Frontieră sunt 35 de locuri, astfel: Academia Tehnică Militară Bucureşti – 18; Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 4 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 11 locuri; Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, învăţământ postliceal – 2 locuri.

Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se face de către structurile de resurse umane ale unităţilor teritoriale ale poliţiei de frontieră şi personalul desemnat din cadrul serviciilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră.

Totodată, recrutarea candidaţilor din judeţele în care nu există unităţi ale Poliţiei de Frontieră Române se realizează de către structurile teritoriale de resurse umane ale Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru Academia de Poliţie „A.I. Cuza” şi pentru instituţiile de învăţământ ale MApN care şcolarizează personal pentru Poliţia de Frontieră, termenul limită de înscriere este 2 iunie, data limită de depunere a dosarului de candidat este 20 iunie, iar perioada de înscriere/desfăşurare a concursului este 20 iulie – 4 august.

Pentru Școala „Avram Iancu” Oradea, data limită de înscriere este 1 august, cea de depunere a dosarului de candidat este 12 august, iar perioada de înscriere/ desfăşurare a concursului este 7-14 septembrie.

Contravizita medicală şi verificarea aptitudinilor fizice ale candidaţilor recrutaţi se va face pe 9 iulie, la ora 8, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, str. Jandarmeriei nr. 9 -11, sector 1, Bucureşti.

Pe durata concursului de admitere nu se asigură cazarea, masa şi transportul candidaţilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.