Duminică, 8 februarie 2015, Grupul clienților cu credite în CHF organizează, simultan, în 5 oraşe din ţară: București, Cluj, Craiova, Iași și Timișoara, mai multe mitinguri de protest prin care solicită Guvernului, Camerei Deputaților, Băncii Naționale și Băncilor Comerciale convertirea în lei a creditelor în valută (CHF, EUR, USD).

În capitala Banatului, mitingul se va desfăşura în Piața Operei, între orele 12.00-15.00. 

Solicitările membrilor acestui grup, care cuprinde peste 20,000 de persoane, au fost înaintate în data de 20 ianuarie 2015, instituțiilor menționate mai sus, printr-un document care cere dispunerea în regim de maximă urgenţă a unei INIȚIATIVE LEGISLATIVE care să soluționeze situația gravă în care se găsește o bună parte a clienţilor băncilor care au contractat credite în valută (CHF, EUR, USD).

Această solicitare, conține și  o propunere de text legislativ care are următoarele prevederi:

  • Posibilitatea consumatorilor cu credite în valută (CHF, EUR, USD) de a opta pentru conversia în lei a creditelor, la cursul de la data semnării contractului + o diferență de maximum 20%, indiferent de tipul de credit acordat (cu sau fără garanție).
  • Interzicerea solicitării și aplicării oricăror altor comisioane, costuri și garanții suplimentare în procesul de conversie a creditelor.
  • Interzicerea perceperii unei dobânzi anuale efective (DAE) mai mare în noua monedă de creditare.

Totodată, pentru susținerea acestui demers legislativ, Grupul a lansat și o petiție online, care a strâns peste 27.500 de semnături în mai puțin de două săptămâni. Petiția este disponibilă AICI!

Sursa foto: comisarul.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.