Municipiul Timişoara a intrat oficial, in 20 decembrie 2012, in cursa pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Aceasta competitie poate determina dezvoltarea si revigorarea orasului prin intermediul culturii. Ministrul Culturii, Daniel Barbu, prezent in Timisoara pentru 2 zile, a garantat sutinerea sa neconditionata pentru ca orasul de pe Bega sa devina Capitală Culturala Europeana . Daniel Barbu sustine efortul comun in promovarea unor proiecte pentru a face din candidatura orasului la Capitala Culturala Europeana una puternica, de netagaduit .

Edilul orasului, Nicolae Robu aprecieaza sprijinul acordat de catre ambasadori, personalitati politice, oameni care ocupa functii importante in puterea executiva si legislativa a tarii, pentru ca Timisoara sa devina capitala europeana a culturii. El sublinieaza argumentele puternice care pot face din Timisoara, castigatoarea competitiei .

In 2014, anul in care se implinesc 25 de ani de la Revolutie, Timisoara ar putea realiza un pas important in revitalizarea culturala a orasului, prin inaugarerea Muzeului Revolutiei. Daniel Barbu , Ministrul Culturii a declarat ca exista fonduri alocate pentru acesta si ca sustine aceasta initiativa pentru ca acest obiectiv merita o amploare nationala si internationala .

Nici mult mediatizata Casa Muhle nu a fost uitata . Ministrul Culturii aprecieaza implicarea si energia societatii civile in aceasta cauza legitima si asteapta un proiect in acest sens, pentru a incerca preluarea Casei Muhle in patrimoniu public.

Carmen Prota

Category: News & Politics
Uploaded by: SocialMedia9 .
Hosted:

Articolul precedentProtest Noua Dreapta la Timisoara
Articolul următorCampionatul National de Karate „EUR&KA” 2013

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.