Pancarta lansare vaporetto
Pancarta lansare vaporetto

În fiecare an de ziua lui Nicolae Robu, Primăria Timișoara inaugurează câte ceva. Anul trecut s-a inaugurat Pasajul Michelangelo, cu lacrimi în ochi, iar astăzi s-a făcut prima plimbare cu vaporetto la care au fost invitați și cetățenii orașului.

Așa cum era de așteptat la ora 13 Nicolae Robu însoțit de grămada de aplaudaci își ține discursul în fața pontonului. Cu câteva minute înainte, pe podul de lângă ponton au venit doi timișoreni cu steagurile PCR și a Republicii Socialiste România, precum și cu o pancartă pe care scria:

” LA MULȚI ANI, MULT IUBITE ȘI STIMATE TOVARĂȘ, NICOLAE ROBU, CTITOR DE ORAȘ, EROU ÎNTRE EROII NEAMULUI”

banner la multi ani ROBU

 

Timișorenii prezenți au început să aplaude văzând pancarta realizată de Alin Iovanov și Lucian Mugur Serdean. La câteva minute și-a făcut apariția și poliția locală, care le spune că nu au voie să expună banner fără autorizație. Fără să conteste cele spuse de locali cei doi s-au conformat, au strâns steagurile și pancarta urmându-i pe polițiști la marginea podului. Datele celor doi au fost trecute pe un carnețel, în timp ce unul dintre polițiști a sunat la sediu, apare o mașină neagră, o Dacia Duster, cu numărul de înmatriculare TM 04 PLT, probabil mașina Polițiai Locale, din care au coborât trei indivizi în negru, de origine rromă, care au început să tragă de banner. Cu poliția de față aceștia i-au amenințat pe cei doi, în timp ce din spate au mai apărut încă doi tuciurii, care au început să îi împingă pe Alin și Lucian. Fără să intervină în vreun fel milițienii Robului i-au sfătuit pe cei doi să renunțe la pancartă: ” Domnule renunță! Dă-i drumul că cine știe ce o să iasă de aici ”.

”Am dat drumul la banner. L-au băgat în mașină și au plecat. Poliția Locală i-a chemat! Sunt colegii lor! Probabil că așa le-au dat dispoziție superiorii: luați materialele! Nu ne-a dat niciun proces verbal. Nu am primit amendă. Am depus plângere la IPJ Timiș și am înregistrat-o, am scris exact ce s-a petrecut. Cei de acolo au încercat să mă lămurească că dacă sunt cei de la Poliția Locală să depun la ei plângerea”, a declarat Lucian Mugur Serdean, pentru site-ul pentrutimisoara.ro.

Toate acestea se întâmplă înainte de alegerile locale, într-un oraș care dorește să ajungă Capitală Culturală Europeană, într-un oraș unde Poliția Locală servește interesele primarului, într-un oraș unde șeful Poliției Locale nu este capabil să se ocupe de siguranța cetățenilor și scoate presa incomodă din clădire atunci când sunt ședințe la care participă Robu, într-un oraș unde primarul ține spatele incompetenților din Poliția Locală și nu numai.

Publicația pentrutimisoara.ro urează pe această cale primarului Nicolae Robu:

la-multi-ani-robu

5 COMENTARII

  1. Cred că în Poză exageraţi rocambolesc – dar inestetic la nivelul unei pretenţii de ! Am fost la faţa locului. Domnul Primar Robu a fost foarte aproape de oameni din public – a condus personal cu grijă pensionari, mame cu copii indicând o Procedură-făcută-Ad-Hoc la îmbarcarea pe primul Vapor Adevărat care s-a avântat pe Bega în ultimii 50 de ani. Desigur singura problemă în finalizarea 100% a acestui Mare Proiect de Navigaţie este nereuşita Agenţiei care nu a decolmatat complet de mâl Canalul Bega… .. Dar despre chestiunea Decolmatării nu scrie nimeni, se scrie numai ceva de genul “ce l-ar excita pe Petre I., un tip banal luat ca referinţă_a_unui_tip_de_timişorean_român?!} – … azi PCR-ul….{„altădată a fost un <1 Aprilie antirobu cazon> de Petre I.”,… iar năzbâtii ale echipei de Fotbal fără performanţă faţă de Bucureşteni!}}…… ASTFEL în concluzie Plimbarea cu Vaporul din 28 Mai 2016 NU a avut Nimic Dintr-un Festivism Al Vechilor Vremuri Triste de dinainte de 1989, iar presa a avut privilegiul să culeagă alte aspecte!

  2. mereu,aceasta mizerie numita ROBU , a folosit tehnici de intimidare … la orice intrebare incomoda ,asmutea lacheii din politia locala … cat mai putem suporta acest proprietar de sclavi ? Timisoara nu este a lui si a bandei sale de jegosi , ESTE A NOASTRA !!!

  3. Eu n-am inteles niciodata metoda asta de-a incerca sa te pui in valoare, murdarind pe altul! Sa dai bani – banii contribuabilului of course! – sa faci un banner (cel putin unul presupun), sa il faci pe Robu in fel-si-chip…cand se poate folosi pentru a arata ce ai facut tu!…mi-e greata!

  4. Se stie clar ca Politia Locala este de fapt Militia lui Robu si actioneaza doar cand el are nevoie de ceva. In rest, noi cetatenii putem sa crapam, atat timp cat pazesc palmierii si panselutele.Rusine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.