( GALERIE FOTO )

Astăzi, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a desfășurat a X-a ediție a „Memorialului Humbertus Gollnick”.

Humbertus Gollnick, este un cetățean german care după 1989, a venit în Timișoara cu ajutoare, deoarece a fost sensibilizat de situația copiilor de aici încât nu numai că i-a ajutat, dar s-a și mutat cu domiciliul mai aproape de ei. Poate fi considerat unul dintre cei mai de seamă filantropi ai sferei sociale din județului Timiș.

Aproximativ 80 de copii din centrele de plasament ale județului Timiș, împreună cu copiii din Centrul de zi Sfântul Nicolae au fost încurajați să participe la diverse activități artistice, sportive, distractive și educative: sărituri la trambulină, baschet, traseu cu obstacole, atelier de pictat măști pe față, iar la final cei care au câștigat aceste concursuri, pentru ca să fie motivați și puși în valoare, au primit cadouri.

„Regretul meu este că nu se fac astfel de activități mai des. Cum vedeți copiii se bucură și asta îi dezvoltă. Unii dintre ei din cauza problemelor pe care le au, poate vor învăța extraordinar de greu Teorema lui Pitagora, dar vor dobândi un sporit grad de autonomie prin auto învățare și prin exercițiu”, a declarant Ioan Vlasici, șeful centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Copii Lugoj.

La deschiderea manifestării au mai participat Emilia Milutinovici, directorul general al DGASPC Timiș, șeful Centrului de Plasament pentru copiii cu Dizabilități Recaș, Marius Murariu, Florian Zanfir, vicepreședinte al Consiliului Județean, dar și doamna Gollnick, care încă mai continuă tradiția începută de soțul ei și sprijină copiii din centrele de plasament,oferindu-le cu regularitate cadouri de sărbători, iar dacă se întâlnesc cazuri mai deosebite nu ezită să vină în ajutorul acestora.

„Mă bucur. Asta înseamnă că își amintesc de domnul Gollnick. Ideea principală a fost ca fiecare copil să zâmbească măcar o data pe zi și să se bucure, și aici mă refer mai ales la cei defavorizați. Soțul meu a fost în Germania directorul unei case de copii și acolo a văzut tot felul de persone defavorizate, a aflat mai multe despre viața lor grea de dinainte și a luptat să îi ajute să-și construiască un viitor mai frumos și mai bun”, a spus doamna Gollnick.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.