Eugen Dogariu
Eugen Dogariu

Ieri, la Instituția Prefectului, a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia, a fost abordată problema calității apei potabile din sistemul public de alimentare cu apă al comunei Beba Veche. Conform analizelor prezentate de primarul localității, reiese că arsenul din această apă se găsește în cantități mai mari decât cele admise de Legea privind calitatea apei potabile. Astfel, au fost puse în discuție două soluții, fie achiziționarea unei instalații performante de tratare a apei, fie alimentarea cu apă a localităților Beba Veche, Cherestur și Pordeanu din alte surse.

Având în vedere faptul că și alte regiuni s-ar putea confrunta cu asemenea probleme, urmează ca în zilele următoare să se facă analiza apei potabile în toate așezările din județ, iar după aceasta, Instituția Prefectului va trimite Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor o adresă prin care va solicita identificarea fondurilor necesare pentru achiziționarea instalațiilor pentru tratarea apei.

O altă problemă abordată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se referă la infecțiile nosocomiale din spitalele din Timiș și, respectiv, găsirea soluțiilor pentru ca acestea să nu se mai producă. Ultimul punct de pe ordinea de zi s-a referit la prevenirea inundațiilor care s-ar putea petrece în perioada următoare, având în vedere prognozele conform cărora în lunile februarie și martie se vor înregistra ploi peste mediile anuale. Astfel, s-a stabilit ca în cursul săptămânii viitoare să aibă loc o întâlnire la care să participe instituțiile cu competențe în domeniu, alături de primarii localităților în care s-au înregistrat probleme de-a lungul anilor trecuți, pentru a se lua toate măsurile necesare pentru prevenirea revărsărilor de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.