Evenimentul de sâmbătă când a avut loc prima plimbare pe Bega cu vaporetto iar miliția a încercat, prin metode securiste, să reducă la tăcere doi timișoreni, Alin Iovanov și Lucian Mugur Serdean, a continuat și astăzi.

De asemenea, s-a confirmat că mașina neagră, Dacia Duster, TM 04 PLT, din care au coborât cei trei indivizi care au luat abuziv, cele două steaguri și banner-ul, aparține Poliției Locale.

http://www.primariatm.ro/uploads/domino/atasamente_hcl/9DCC924BB1DFD818C2257F5C004B4E23/Anexa_HCL.pdf

Mai mult decât atât, reamintim că după incident Poliția Locală nu a fost făcut niciun proces verbal, nu a fost dată nicio amendă.

La puțin timp după incident reporterul pentrutimisoara.ro a luat legătura cu Ionuț Nasleu, cel de-al patrulea consilier al primarului Nicolae Robu, persoana delegată de acesta să supervizeze activitatea Poliției Locale, pentru a vedea care poziția oficială în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în prezența localilor și cum se poate ca o mașină a Poliției Locale să fie folosită de indivizi care nu sunt polițiști locali. Așa cum era de așteptat acesta nu a dat niciun răspuns în legătură cu cele întâmplate. Pentru a înlătura orice îndoială asupra faptului că indivizii sosiți la fața locului, care au sustras prin amenințări steagurile și banner-ul, nu sunt polițiști locali vă precizăm faptul că aceștia în timpul serviciului sunt obligați să poarte uniformă.

În concluzie conform noilor prevederi ale Codului de Procedură Penală acțiunea de care se fac vinovați indivizii care au coborât din Duster este de tâlhărie calificată:

Art. 234, pct. b

Tâlhăria calificată

(1) Tâlhăria săvârşită în următoarele împrejurări:

b) prin simularea de calităţi oficiale;

Se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Acțiunile milițienilor nu s-au oprit însă aici, în cursul acestei zile Lucian Mugur Serdean primește la ora 13.50 vizita celor de la Poliția Locală și este invitat la sediu, să ridice cele două steaguri și bannerul, conform sesizării pe care ar fi făcut-o sâmbătă.

invitatie serdean

Problema este că domnul Serdean NU  a făcut nicio sesizare la Poliția Locală. Însă ce este de-a dreptul uimitor este că trebuia să se prezinte la sediul localilor la ora 14, iar el primise înștiințarea cu 10 minute înainte! Și de această dată a fost contactat Ionuț Nasleu printr-un sms dar, nici de această dată nu a răspuns solicitării noastre.

politisti

2 COMENTARII

  1. Vai si amar de politia de la noi, sunt indobitociti si subjugati..ma simt ca pe vremea comunismului cand trebuie sa faca orice ca sa isi protejeze conducatorul..domnule Cojan, domnule Robu sunteti de o nesimtire ordinara, fara margini

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.