Dupa ce consilierii judeteni au avut astazi ocazia sa-i omagieze pe rugbistii de la RCM Timisoara, la deschiderea sedintei ordinare a CJ Timis, au incercat sa inscrie mai multe goluri, in promisiunile presedintelui Titu Bojin, mai exact vizand pupaturile pentru primari si bugete.

„V-ati laudat că ati avut un recital de pupaturi cu primarii opozitiei. Sunt convins ca in spatele acelor pupaturi ati facut o serie de promisiuni. Astazi va avea loc o sedinta de Guvern care va lua decizia istorica, de a diminua bugetul cu aproape 3.8 miliarde de lei. Cum veti ajuta acele primarii care nu sunt in stare sa asigure plata pentru amarati? Cu ce sume veti sustine primariile aflate in dificultate financiara? ” a intrebat consilierul judetean Marius Martinescu, dupa un discurs de cateva minute.

Marius Martinescu facea referire la primarii care au trecut de partea lui Titu Bojin, chiar daca au ramas la formatiuni politice, altele decat PSD.

La randul sau, Titu Bojin, s-a aparat spunand ca in istoria Timisului nu a fost alocat un buget atat de mare, ca anul acesta, care ca efect, a dus la plata aproape integrala a arieratelor ramase din vechile administratii.

„Guvernul USL a pus judetul pe locul intai din punct de vedere al sumelor care au fost transmise catre judetul Timis. Acei primari pe care i-am pupat fac parte si ei din cele 99 de primarii ale Timisului (nu le-am selectat, cei pupati, cei nepupati) suntem cu arieratele aproape de zero. Guvernul s-a preocupat sa fie asigurate sumele necesare si pentru ajutoare. N-as vrea sa spun de unde sunt cele 3.8 miliarde pe care Guvernul Ponta a avut curajul sa spuna ca nu le avem. Majoritatea primarilor, inclusiv ai dumneavoastra, pe care i-am pupat eu, probabil au avut prin sertar si anumite facturi pe care nu le-au decontat” i-a raspuns Titu Bojin, consilierului PDL.

In urma incasarilor mici, guvernul a convenit cu FMI o rectificare negativa a bugetului de stat aferent anului 2013, in urma careia veniturile se diminueaza cu 2.9 miliarde de lei fata de cele estimate. Guvernul a decis taierea fondurilor alocate initial ministerelor, efectele fiind resimtite si pe primarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.