Marian Vasile

Cei doi copreședinți PNL, Dan Popa și Nicolae Robu nesiguri pe modul de integrare a celor două partide (PNL și PDL). Cu toate că nu recunoscut public acest lucru, cert este că s-au trezit în fața unei situații fără precedent în ceea ce privește competiția pentru CJT și CL.

” Unii ar putea să măcelărească dând punctajul maxim celor din tabăra lor. Am ajuns la concluzia că ar trebui să propunem o formulă de votare, prin care să demonstrăm că suntem un partid cu o componentă unică. Am propus ca membrii proveniți din PDL să îi ierarhizeze pe cei din fostul PDL și invers”, spune Nicolae Robu.

Propunerea însă nu a putut fi pusă în practică deoarece nu a fost agreată. Situația candidaților va fi lămurită în totalitate în cursul zilei de luni, iar marți cei doi copreședinți vor da votul final, care valorează 20%.

Marian Costantin Vasile până în momentul de față s-a clasat pe locul 15, acumulând 31,58 de puncte, la o diferență de peste 6 puncte față de colegul său Lucian Blaga, care a acumulat 37,67 de puncte.

Votul BPJ și votul primarilor nu sunt de ignorat, acestea reprezentând 20%, însă principala componentă a evaluării este activitatea și performanța, care însumează 40%.

” Votul reflectă percepția asupra candidaților şi pe de altă parte rezultatul lobby-ului și anti-lobby-ul făcut de competitori ”, precizează Nicolae Robu.

În legătură cu Lucian Blaga nu se pot spune prea multe deoarece este un personaj necunoscut până în prezent.

” Nu prea îl vedeți pentru că este un om foarte implicat. Este șef de zonă, este secretar general adjunct și este un om care interacționează cu toți primarii. El a mers constant pe linia lui. Pentru o noapte a fost leu ”, spune Dan Popa, copreședinte PNL.

foto: Facebook, arhiva personală

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.