Schimbările în forță sunt cele mai mari plăceri ale primarului Nicolae Robu. Dacă în urmă cu o două luni dorea să schimbe numele primului cămin de bătrâni inaugurat după 1989 și realizat prin fonduri europene, acum a venit rândul monumentelor istorice, monumente prin care Timișoara a fost și este recunoscută în lume.

Printr-o hotărâre de CL din luna mai, numele mai multor poduri urmează a fi schimbate. Printre acestea se numără și Podul Decebal. Reacțiile au apărut foarte repede și astfel mâine, 15 iunie, cu începere de la ora 17 sunt chemați la protest toți timișorenii care iubesc, prețuiesc și iubesc Timișoara! Acestei inițiative i s-au alăturat și revoluționarii din Timișoara.

Podul Decebal sau podul de la Băile Neptun, așa cum este cunoscut de timișoreni, datează din 1909 și a fost podul cu cea mai mare deschidere din Europa. Un an mai târziu, în 1910, proiectul podului a primit Diploma de Onoare la Expoziția Internațională de la Paris. În doar un an ing. Gyözö Mihailich și arh. Albert Körössy au reușit să ridice un monument peste apă, un monument considerat o premieră tehnică la vremea respectivă.

Podul Decebal a fost citat de-a lungul vremii în cursurile de poduri din întreaga lume, ca un exemplu de curaj, talent și viziune.

În urmă cu 27 de ani pe Podul Decebal timișorenii au plătit cu sânge dreptul la libertate, au luptat împotriva unui regim totalitarist, au murit pentru ca noi să avem un cuvânt de spus!

Protestul a fost inițiat pe facebook, pe grupul ”ROBU TREBUIE SĂ PLECE!”  și a stârnit până în acest moment reacții negative la adresa primarului Nicolae Robu.

Dacă nu mai suporți să fie mutilată Timișoara de străinii aciuiți pe aici, puși doar pe căpătuială, te așteptăm cu drag în 15 iunie la ora 17.00 pe Podul Decebal !

pod decebal 4 pod decebal 2

TIMISOARA - Podul Decebal (Korona)
TIMISOARA – Podul Decebal (Korona)

pod decebal 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.