Aquatim începe de joi, 5 februarie, instalarea unui nou lot, de 1.700 de contoare cu telecitire, în cartierele Calea Șagului, Steaua și Dâmbovița. În acest sens, societatea va anunța clienții prin notificări scrise care este data programată pentru înlocuirea contorului, iar la sfârșitul fiecărei săptămâni, pe site-ul www.aquatim.ro vor fi publicate străzile programate pentru înlocuiri în săptămâna următoare.

Clienții Aquatim nu plătesc nimic pentru noile contoare.  Aceste dispozitive sunt o investiție avantajoasă, care reduce considerabil costurile de deplasare și de personal pentru citirea fizică a aparatelor ce măsoară cantitatea consumată de apă, furnizând date corecte, fără erori. Mai mult, contoarele sunt prevăzute cu module radio, care permit citirea consumurilor de la o distanță de maxim 200 de metri, ceea ce face posibilă și facturarea pe baza cheltuielii reale, nu a unor estimări. Totodată, înregistrările sunt stocate în baze de date, așadar pot fi aflate cu ușurință valorile din orice moment și depistate consumurile neobișnuit de mari, care ascund eventuale defecte ale rețelelor interioare.DSC_7005

Achiziția și instalarea contoarelor radio în Timișoara s-a făcut în tranșe anuale, începând cu anul 2008. În prezent, pe branșamentele de apă din oraș sunt montate circa 16.000 de astfel de dispozitive, urmând ca pe viitor toate branșamentele să fie prevăzute cu contoare cu telecitire. Aria de operare a societății Aquatim acoperă 100 de localități din județul Timiș, unde sunt montate peste 60.000 de contoare. Gradul de contorizare este de 100% în Timișoara și peste 95% în toată aria de operare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.