Perioada caniculară aduce după sine probleme în satele din județul Timiș. Presiunea scăzută sau chiar lipsa apei la robinet sunt situații cu care se confruntă localitățile cu resurse limitate de apă și consumuri sezoniere foarte mari.

Astfel că, orice consum, peste medie de apă potabilă, fie că este pentru udatul grădinilor, spațiilor verzi sau pentru uz menajer va fi resimțit de către toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă.

Locuitorii din Bencecul de Sus, Herneacova și Murani au fost recent informați de către Aquatim cu privire la consecințele consumului de apă în exces.

Aquatim recomandă clienților să folosească cât mai puțin sau deloc apa potabilă pentru udatul grădinilor sau gazonului. Pentru udatul grădinilor, este indicată folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie. Consumatorii sunt, de asemenea, avertizați să-și limiteze consumurile de apă pe timp de secetă.

Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, a companiei de apă și a consumatorilor. Din acest punct de vedere Aquatim a făcut investiții importante pentru ca și clienții săi din afara Timișoarei să beneficieze de apă suficentă și de calitate corespunzătoare la robinet. Vă reamintim că în ultimii trei ani, au fost conectate la rețeaua de apă a Timișoarei localităţile Albina, Ghiroda, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Săcălaz, Sânmihaiu Român și Utvin. În toate localitățile din aria de operare au fost instalate contoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.