6 companii aeriene, tour-operatori şi reprezentanţii ai oficialilor din turism din mai multe ţări au cerut detalii tehnice şi operaţionale pentru evaluarea oportunităţii unor viitoare contracte cu Aeroportul Internaţional Timişoara.

 Directorul Comercial al Aeroportului Timişoara a participat la începutul lunii februarie la Londra, la o întâlnire anuală internaţională în domeniul turismului şi aviaţiei, denumită REETEX, la care au participat reprezentanți din 60 de ţări.

În cadrul evenimentului, reprezentantul AIT TV a avut discuţii punctuale cu 6 companii aeriene, multe dintre ele nefiind la primul contact cu reprezentanţii Aeroportului Timişoara.

Astfel, compania Turkish Airlines şi-a arătat din nou interesul de a defini un plan de afacere pentru o legătură între Timişoara şi Asia, prin deschiderea unei rute directe către Istanbul, iar prin intermediul acestui nod aerian, pasagerii să poată fi conectaţi cu toată Asia.

Compania Etihad Airways este interesată să facă studii pentru a evalua rentabilitatea unor rute Timişoara-Dubai şi/sau Timişoara Abu-Dhabi, ambele destinaţii fiind noduri aeriene care vor face legătura cu continentul asiatic.

Reprezentanţii companiei aeriene Vueling Airlines s-au arătat interesaţi de o conexiune între Timişoara şi Manchester.

Companiile Air Europa şi Alitalia s-au arătat interesate de Timişoara ca nouă destinaţie de pe aeroporturile din Italia şi Spania, iar compania Thomas Cook ar dori să studieze posibilitatea de a lega Timişoara de nordul Europei.

 „Suntem interesaţi ca de la Timişoara să existe destinaţii ce pot face legătura cu Asia, dar şi cele către nordul Europei. De asemenea vrem să dezvoltăm şi destinaţii cât mai diverse în Europa de Vest şi de Sud. Este important să fim legaţi cât mai bine de aeroporturi care sunt noduri aeriene, astfel încât pasagerii din Timişoara să poată zbura spre destinaţii cât mai diverse în toată lumea”, a declarat directorul Aeroportului Internaţional Timişoara, domnul Daniel Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.