cladire corp B

Licitația la noul corp de clădire a Spitalului de Copii “Louis Țurcanu” continuă în cea de-a doua etapă. Pentru executarea acestui proiect, la licitaţie s-au înscris unsprezece firme. Potrivit edilului-șef lucrările de execuție vor putea începe în maxim două luni.

Astfel, noua clădire va avea o suprafață utilă de peste 8.000 de metri pătrați,  construită pe opt nivele (demisol, parter şi şase etaje) şi va găzdui 150 de paturi, dispuse pe mai multe secţii, stabilite pe criterii de vârstă și sexe.

„S-a tot vorbit despre Spitalul de Copii. Vreau să vă prezint, în premieră, cum va arăta viitorul corp al Spitalului de Copii. Nu s-a dormit nicio clipă, s-a lucrat la elaborarea proiectului şi a detaliilor de execuţie. Din păcate, la nivelul licitaţiei s-a produs o poticnire şi proiectul a trebuit să fie dat jos de pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – n.r.) penru ca firma proiectantă să facă anumite completări. (…) Proiectul cadrează cu zona istorică. Sunt toate autorizaţiile obţinute. De îndată ce finalizăm licitaţia, semnăm contractul şi trecem la execuţie (…) Suntem pregătiţi să facem o suplimentare a sumelor pentru ca lucrarea să continue. Noi sperăm ca Guvernul să contribuie cu măcar 50 la sută din valoarea lucrărilor. Dacă nu vin fondurile de la Guvern, dăm drumul cu venituri proprii. Nu voi adopta poziţia plângăciosului şi voi găsi soluţii pentru a pune în practică ideile importante pe care le avem”, spune primarul Nicolae Robu.

Totodată, Nicolae Robu spune că noua cladire a spitalului va fi amplasată la intersecţia străzilor Panait Istrate şi Liviu Gabor, într-o zonă istorică. Valoarea totală a lucrărilor este de 47 de milioane de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.